Ana Sayfa Dünya, Ekonomi, Gündem, Kültür, Sağlık, Yaşam 5 Ağustos 2020 240 Görüntüleme

Alman Turistler Kuşadası’na Geliyor

Almanya, Covid-19’dan dolayı Türkiye’ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla için kaldırdı.
Bu kararla birlikte Alman Turistler ilçemiz Kuşadası’na tatile gelebilecek.

Dış işleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türkiye’ye seyahat edenlerin Almanya’ya dönmeden önceki son 48 saat içinde PCR testi yaptırmaları gerektiği belirtildi. PCR testi masrafının Türkiye’de yaklaşık 15 euro olduğu ifade edilen açıklamada havalimanında ise bu masrafın 30 euro olduğu ve bunu seyahat edenlerin karşılamakla yükümlü olduğu kaydedildi. Koronavirüs test sonucu pozitif çıkan kişilerin Almanya’ya döndüklerinde karantina altına alacağı ifade edildi.

Alman Dışişleri’nin açıklamasında Türkiye’nin hava, kara ve deniz sınırlarının İran ile olan kara sınırı istisna olmakla birlikte açık olduğu kaydedildi. Türkiye’ye giriş yapanlarının ateşinin ölçüldüğü ve COVID-19 semptomu gösterenlerin PCR testi gibi tıbbi tetkiklere tabi tutulduğu belirtildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil