Ana Sayfa Gündem, Yaşam 19 Ağustos 2020 234 Görüntüleme

Alinda antik kentte mezar oda bulundu

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, il genelinde 23 antik kent ve ören yeri bulunan Aydın’da, yeni bir keşif daha yapıldı. Karpuzlu ilçesindeki Karya dönemine ait Alinda Antik Kenti’nde gerçekleştirilen arkeolojik yüzey araştırmalarında yeni bir oda mezar keşfedildi.

Kentin nekropol alanı dışında kalan bir bölgede bulunan mezar, arkeologları heyecanlandı. Oda mezar, bölgede içerisinde yazıt bulunan ilk mezar olma özelliğiyle büyük önem taşıyor.

Oda mezarların milattan önce 4’üncü yüzyıllar ile milattan sonra 2’nci yüzyıllar arasında kullanıldığı tahmin ediliyor. Tesadüfen bulunan oda mezarın içerisinde 5 gömü yeri tespit edildi. İçinde ‘Thyion oğlu Karatesidemosun’ ismi yazılırken, mezarın önce tek kişilik, daha sonra ise aile mezarı olarak kullanıldığı tespit edildi. 2 odalı, 2 metre 80 santim yükseklikte olan mezarda 1 kandil ile Roma dönemine ait 2 sikke bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil