Ana Sayfa Gündem, Politika 24 Ağustos 2020 353 Görüntüleme

30 Ağustos yasağına tepki

YASAK KARARI ÜLKENİN KURUCU DEĞERLERİNE HAKARETTİR”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yasaklanmasıyla ilgili alınan karara tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin yasaklanması dair çıkarlan genelgeyle ilgili açıklama yapan CHP’li Bülbül, “30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz Meydan Muharebesi Cumhuriyetimizin kuruluşunun mihenk taşlarındandır” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“AKP işine gelmeyen her etkinlik, eylem, protesto, kutlama için salgını bahane ederken, Ayasofya’nın ibadete açılmasında, 15 Temmuz’da salgının adını bile anmadı. AKP yasakçı zihniyetini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi milli birlik ve beraberlik ile kutlanması gereken bayramlarımız için bile uyguluyor. Bu yaklaşım ülkenin kurucu değerlerine hakarettir. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yasaklanması kabul edilemez. Salgının asıl tehlike oluşturduğu alanlarda gerekli önlemi almayan AKP’nin kutlamaları yasaklaması samimiyetsizliğin göstergesidir.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil