Ana Sayfa Gündem, Sağlık 1 Eylül 2020 236 Görüntüleme

Küçük Asi karaciğer nakli için donör bekliyor

Türkiye’nin dört bir yanındaki il ve ilçeleri gezerek mevsimlik tarım işçiliği yapan 34 yaşındaki Musa Er, çalıştığı yerlerde de kapı kapı dolaşarak karaciğer hastası olan kızına derman arıyor.

ER; “KIZIM İÇİN KARACİĞER BAĞIŞÇISI ARIYORUM”
Evli ve ikisi erkek, üç çocuk babası olan Er, ailesini, memleketi olan Adana’nın Ceyhan ilçesinde bırakarak Malkara’da çalışmaya başladı. Çocuklarından en küçüğü olan 10 yaşındaki karaciğer hastası Asi Er’e donör arayan baba Musa Er, kedi ve köpekleri çok seven kızına 3 yıl önce bir hayvanın tüyünden hastalık bulaştığını ve tedavisi için karaciğer nakline ihtiyacı olduğunu söyledi.

“ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞARAK DERDİMİ ANLATIYORUM”
Hastalığı nedeniyle kızının okula gidemediğini de dile getiren Er, “Ailemi geçindirebilmek için bölge bölge geziyorum ve iş buldukça çalışıyorum. Ancak çalışırken de hiçbir babanın görmesini istemediğim çaresizliği yaşıyorum. Kızıma gerekli olan karaciğeri bulmak için kapı kapı geziyorum. Kimi babalar boş vakitlerini ailesine ayırarak çocuklarını gezdirir, çocuklarını parka ya da pikniğe götürüyor. Ben de boş vakitlerimi kızıma ayırıp, onun hastalığına kavuşması için geziyorum. Malkara’dan Keşan’a geldim. Burada da dolaşıyorum. Köyleri de gezip, muhtarlara derdimi anlatıyorum; belki bir hayırsever bulabilirim diye” şeklinde konuştu.
Küçük Asi için Kuşadası halkının seferber olmasını bekliyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil