FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem, Yaşam 8 Eylül 2020 367 Görüntüleme

Kuşadası’nda Caretta caretta nöbeti

Kuşadası kumsallarında Orsen Sitesi’ne ait Star Beach Cafe önünde 8 Temmuz 2020 tarihinde yuva yapan Caretta caretta iribaş deniz kaplumbağasının bıraktığı yumurtalardan yavrular çıkmaya başladı.
Koruma altına alınan yuva alanı, sahil sitelerinden gelen yüzlerce ziyaretçi tarafından ziyaret edildi.
Site sakinlerinin “artık çıkmaz” dediği umudunu kestiği bir anda, 59. Günde yavrular çıktı.
İlk gün yuvadan 29 yavru çıktı. Yavruların arka bölümdeki ışık yoğunluğundan etkilenmemesi için denize doğru bir kanal açıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Aydın Şube Müdürlüğü uzmanları ve EKODOSD derneği işbirliğiyle yavruların sağlıklı bir şekilde denize ulaşmaları sağlandı.
Yaklaşık 20 km.lik kumsalı bulunan Kuşadası kıyılarında, önümüzdeki yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle daha çok Carettanın gelmesini umut ediyor ve çoğaldıklarında da, Kuşadası’nın Yuvalama Alanı statüsüne alınmasını bekleniyor.
Ekodost yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Deniz kaplumbağalarının sağlıklı bir şekilde nesillerini sürdürebilmesi için, denizlerimizi temiz tutmalı, özellikle naylon poşet gibi plastik maddeleri toplayarak denize gitmelerini önlemeliyiz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil