Ana Sayfa Gündem, Yaşam 5 Şubat 2021 275 Görüntüleme

Yeşil Sol Parti Söke Sözcüleri:Öğrencilere saldırılar kabul edilemez

Demokratik haklarını kullanmak isteyen gençlere yönelik saldırı ve uygulamalar Kabul Edilemez!
Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci ve öğretim üyelerinin “Kayyum” olarak atanan Rektöre karşı demokratik ve özerk üniversite talebini içeren eylemleri devam ederken iktidarın en meşru demokratik hakkını kullanan öğrencilere yönelik nefrete varan söylemleri giderek artmaktadır. İktidarın bu söylemlerinden güç alan kolluk güçlerinin demokratik tepkilerini göstermek isteyen öğrencilere yönelik saldırılarının dozu da giderek artmaktadır. İstanbul ve Ankara’da Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışmak amacıyla yapılan eylemlere polisin saldırısı ve gözaltılardan sonra dün de İzmir’de Emek ve Demokrasi Güçlerinin düzenlediği eyleme polisin müdahalesi ve özellikle gençlere yönelik saldırısı damga vurdu. Daha basın açıklaması başlamadan gençlere müdahale edilmiş ve 50 nin üzerinde genç dövülerek, darp edilerek gözaltına alınmıştır.
Demokratik haklarını kullanmak için bir araya gelen gençlerin eylemlerini, biber gazı, cop, kaba dayak, yerlerde sürükleme, tekmeleme, ters kelepçe kullanma, taciz, aşağılama, küfür etme, gibi yöntemlerle bastırma ve engelleme girişimleri kabul edilemez.
Başta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidarın sözcüleri bir an önce gençlere yönelik ötekileştirici, hedef gösterici söylemlerinden vazgeçmeli ve kolluk güçlerinin gençleri yönelik saldırıları durdurulmalıdır
Yeşil Sol Parti Söke İlçe Örgütü olarak kolluk güçlerinin İzmir Emek ve demokrasi güçlerince yapılan etkinliğe müdahalesini kınıyor, haklı taleplerini dile getiren üniversite gençliğinin yanında olduğumuzu belirtiyor ve onlara yapılan kötü muamelenin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.
Ünsal Dinçer/ Ayşe Boran
YEŞİL SOL PARTİ SÖKE İLÇE EŞSÖZCÜLERİ

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ANNE ADAYLARI BİLİNÇLENİYOR

ANNE ADAYLARI BİLİNÇLENİYOR

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil