Ana Sayfa Gündem 19 Mart 2021 262 Görüntüleme

Yeşil Sol Parti, iklim değişikliği için basın açıklamasında bulundu.

Yeşil Sol Parti Söke İlçe Örgütü iklim grevi ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.
Açıklama şöyle:
İklim değişikliği 21. yüzyılın en büyük sağlık tehditi olarak görülmektedir. Madencilik, fosil yakıt tüketimi, ormansızlaştırma, endüstriyel tarım ve hayvancılık; kısaca “ne pahasına olursa olsun büyüme” hedefiyle kapitalist sistemin yol açtığı eko-kırım iklim krizinin başlıca sorumlusudur. En son Covid 19 pandemisi ile yeryüzündeki yaşamın sürdürülebilirliğinin tehlikede olduğunu gözlemledik. Tüm canlıların yaşamını tehdit eden bu tehlikenin önüne geçilmesi için fosil yakıt endüstrisinden vazgeçilmeli; enerji ihtiyaca göre, yerinden yönetim ilkeleriyle uyumlu yenilenebilir kaynaklardan sağlanmalıdır. Termik ve nükleer santraller kapatılmalı, ihtiyaç dışı madencilik faaliyetlerine son verilmelidir.
Özgür, mutlu ve yaşanabilir bir dünya için
taleplerimizi haykırıyor ve herkesi 19 Mart Küresel İklim Grevi’ne katılmaya ve küresel iklim krizi için ses vermeye çağırıyoruz.
ÜNSAL DİNÇER
YEŞİL SOL PARTİ SÖKE ILÇE ÖRGÜTÜ adına

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

BİZ ve CUMHURİYET

BİZ ve CUMHURİYET

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil