Ana Sayfa Dünya, Ekonomi, Gündem, Kültür 22 Şubat 2023 271 Görüntüleme

KUŞADASI BELEDİYESİ “SİKKE VE ARKEOLOJİ MÜZESİ” İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması ile ilgili önemli çalışmalar yürüten Kuşadası Belediyesi, Tarihi Kervansaray’da kurulacak olan Sikke ve Arkeoloji Müzesi’nde çeşitli arkeolojik eserler ve Türkiye’nin en kapsamlı sikke koleksiyonunun sergilenmesi amacıyla önemli bir adım attı. Bu kapsamda Başkan Ömer Günel ile iş insanı ve koleksiyoncu Zeki Karaoğlu arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Kuşadası Belediyesi, Güvercinada Kalesi’nde kurulacak olan Deniz Ticaret Tarihi Müzesi ile ilgili olarak koleksiyoncu Haluk Perk ile imzaladığı iş birliği protokolünün ardından kentin önemli simgelerinden olan Tarihi Kervansaray’da Sikke ve Arkeoloji Müzesi kurmak için de çalışmalarına başladı. Sikke ve Arkeoloji Müzesi için atılan ilk adım, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile iş insanı ve koleksiyoncu Zeki Karaoğlu arasında imzalanan iş birliği protokolü ile atıldı. Protokol ile Zeki Karaoğlu’nun kişisel koleksiyonunda yer alan çeşitli arkeolojik eserler ve sikkelerden oluşan zengin bir tarihi eser topluluğu, Sikke ve Arkeoloji Müzesi’nde ziyaretçilerin ilgi ve beğenisine sunulacak.

BAŞKAN ÖMER GÜNEL’E KÜLTÜR MİRASINA VERDİĞİ ÖNEM İÇİN TEŞEKKÜR

İş birliği protokolü töreninde konuşan koleksiyoncu ve iş insanı Zeki Karaoğlu, Ömer Günel’in Kuşadası Belediye Başkanı olarak aksiyonlara çok hızlı cevap vermesinden etkilendiğini belirterek “Bulunduğu konum itibariyle Kuşadası’nın önemi aşikar. Başkan Ömer Günel’in ve Kuşadası Belediyesi’nin bu durumu çok güzel bir şekilde değerlendirmesi ve hızlı bir şekilde sezona yetiştirecek olması çok önemli. Bu koleksiyon elbette ki Türkiyemizin mirası.  Başkanımızın duruma el atması ve bu koleksiyonu halkla buluşturmak amacıyla bu kadar yoğun bir çaba sarf etmesi oldukça değerli. Bu açıdan ben de Başkan Ömer Günel’e kültür mirasımıza verdiği önem için halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

“KUŞADASI VE DÜNYA KÜLTÜREL MİRASI ADINA MEMNUNUM”

Belediye Başkanı Ömer Günel ise “Kuşadası ve dünya kültürel mirası adına yapmış olduğumuz buluşma ve iş birliğinden dolayı Kuşadası adına çok memnunum. Zeki Karaoğlu ve kıymetli ailesine çok teşekkür ediyoruz. Zeki Bey bize güvendi ve iş birliği noktasında bildiklerini, gördüklerini ve değerli koleksiyonunu bize açtı. Bu noktada durumu imzalarımızla tescilledik. Umuyorum ki hem Kuşadası için hem de dünya kültürü ve Kuşadası turizmi adına güzel bir adım olur. Kuşadamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil