Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem 15 Mart 2023 244 Görüntüleme

Aydın’da depremzedelerden 48 bin 352 talep alındı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Aydın Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü koordinasyonunda hizmete sunulan ve 7 gün 24 saat esasına dayalı faaliyet gösteren Vefa Deprem Sosyal Destek Hatlarından 6 Şubat’tan bu yana 19 bin 585 depremzede vatandaştan 48 bin 352 adet talep alınarak hizmet gerçekleştirildiği açıklandı.

Depremde 45 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, on binlerce kişi de yaralandı. Yaşanan yıkıcı depremlerin ardından vatandaşlar yardım için seferber oldu. Yapılan planlamalar çerçevesinde depremden sağ kurtulanlar bölgeden tahliye edilmeye başlandı. Aydın’a getirilen kimi Adıyamanlı afetzedeler, ilçelerdeki yurtlara ve kamu kurumlarının misafirhanelerine yerleştirilirken, kimileri de kendi yakınlarının yanına gelerek ikamet etmeye başladı.

 

Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Açık Kapı Şube Müdürlüğü koordinasyonunda meydana gelen depremler nedeniyle bölgeden ayrılarak Aydın merkez ve ilçelerine gelen afetzede vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Aydın Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak faaliyet gösteren Vefa Deprem Sosyal Destek Hatları kurulduğu ve bu hatlarını arayarak başvuruda bulunan 19 bin 585 depremzede vatandaştan toplam 48 bin 352 adet talep alınarak hizmet gerçekleştirildiği kaydedildi.

Öte yandan Vefa Deprem Sosyal Destek Gruplarının hizmetlerine devam ettiği ve Aydın’da bulunan depremzede vatandaşların ALO 179 numaralı hattan Aydın Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü’ne ulaşılabileceği belirtildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil