Ana Sayfa Yazarlar 21.03.2023 712 Görüntüleme

Aktüel Ada Gazetesi Yazı İşleri Müdürü

DEPREMZEDELERİ UNUTMAYALIM

Türkiye siyaset tarihinin önemli günlerini yaşıyoruz. Büyük bir çekişmeyle geçmesi beklenen bu seçimin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinden biri olacağı da apaçık ortada. Hali hazırda bu seçimlere 2 ay kalmışken gündem tamamı ile buraya odaklanmış vaziyette. Bunda bir sıkıntı görmüyorum tabii ki bu seçim ülkenin en önemli gündemlerinden ve tarihimizin en kritik seçimlerinden biri olacaktır.

Ancak bundan henüz 6 hafta önce tarihimizin en ağır felaketlerinden birini yaşadık. Afet yerinden hala enkaz altında insanlar olduğu bilgileri geliyor. İlk günlerde bütün ülkenin elini taşın altına koyup tırlar dolusu yağdırdığı yardımlarda da günlerin de geçmesi etkisi ile büyük bir azalma olduğu bilgileri geliyor..

İlave olarak büyük bir sağanak ile yağmur depremzedelerin üzerine yağmış , çadırlar uçmuş vaziyette. Bu yağmurla ile birlikte çadırların uzun vadede barınma için çözüm olamayacağı da ortaya çıktı , konteynerlerin devreye girmesi gerekirken , çadır bulamayanların sorunlarını hâlâ konuşuyoruz. Depremzedelerin barınma sorunu acilen çözülmelidir.

Biz ise deprem bölgesine gidemesek de, Kuşadası’nda ağırladığımız, elimizden geldiğince ziyaret ettiğimiz depremzedelerden bahsedelim, yaşadıklarımızı anlatalım. Son aldığımız bilgilere göre Kuşadası’na deprem bölgesinden gelen kişilerin sayısı 7 bini bulmuş durumda. Bunlara destek olma anlamında Kuşadası’nda bir çok STK ve hotel aksiyon aldı , almaya devam ediyor. Ancak bunun yükü kolay değil. Derneklerimiz ve hotellerimizle birlikte bir çok katkı sağlasak da ilçemize gelen depremzedelerin de büyük sıkıntıları mevcut. Bugün öğrendiğimiz bir bilgi kimisinin gıda ihtiyacı dahi olduğu yönünde. Kişisel düşüncem ve üzüntüm zaten ekonomik olarak da kötü zamanlardan geçerken bir de bu felaket ülkemiz için son derece yıkıcı oldu. Omuz omuza vermeye devam etmeliyiz.

Benim bir diğer gözlemim deprem bölgeleri ve depremzedelerimizin gündemin etkisiyle unutulmaya yüz tuttuğu yönünde. Gündem ne olursa olsun lütfen depremzedeleri unutmayalım. Birinci sıra gündemimiz onlar olmalıdır , olmaya devam etmelidir.

KALBİMİZ ONLARLA ..

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İKİ SEÇENEK SUNUYORUM

İKİ SEÇENEK SUNUYORUM

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil