Ana Sayfa Gündem, Kültür 7 Nisan 2023 308 Görüntüleme

KUŞADASI DEPREM KOORDİNASYON EKİBİ ÇALIŞMALARINA HIZLI BİR ŞEKİLDE BAŞLADI

 

Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Kent Konseyi ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) iş birliğinde kurulan Deprem Koordinasyon Ekibi, çalışmalarına deprem konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla seminer düzenleyerek başladı. İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen seminerde projeye paydaş olan bütün sivil toplum örgütlerini temsilen konuşan Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, “Amacımız afette organize olabilmek ve Kuşadası’nı daha dirençli hale getirebilmektir” dedi.

Kuşadası Belediyesi öncülüğünde Kuşadası Kent Konseyi ve AKUT iş birliğinde kurulan Deprem Koordinasyon ekibi, çalışmalarına başladı. Bu kapsamda İbramaki Sanat Galerisi’nde bir deprem bilinçlendirme semineri gerçekleştiren ekip, ileride yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kuşadası’nı depreme karşı daha dirençli hale getirmeyi ve her bir vatandaşın bilinçlenmesini hedefleyen Deprem Koordinasyon Ekibi, uzmanlar eşliğinde oluşturulan çalışma şemasına göre Mahalle Meclislerini ve “Mahalle Afet Gönüllüleri Ekibini” kurarak düzenli olarak eğitim ve seminerler düzenleyeceklerini belirtti.

“HER MAHALLEDE AFET GÖNÜLLÜLERİ OLACAK”

Seminerde konuşan Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, projeye verdiği önem ve destekten dolayı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür ederek depreme karşı bilinç seviyesini artırmak için iş birliği içerisinde çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Ünver, “Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Kent Konseyi ve Arama Kurtarma Derneği AKUT ile birlikte afet öncesi ve sonrası için bir koordinasyon ekibi oluşturduk. Amacımız depreme hazırlanmak. Bu kapsamda da halkımızı bilinçlendirmek için seminerler düzenliyoruz. Bu koordinasyon kapsamında bir şema oluşturulacak, mahalle meclisleri kurulacak. Her mahallede “Mahalle Afet Gönüllüleri” oluşturacağız, eğitim ve seminerleri sürekli olarak gerçekleştireceğiz. Sivil Toplum Kuruluşları ve halkın içinde olmadığı hiçbir çalışma başarılı olamaz. Bunu tek bireye kadar indirgememiz lazım. Biz de bu duyarlılığı yaratmaya çalışıyoruz. Amacımız afette organize olabilmek ve Kuşadası’nı daha dirençli hale getirebilmektir. Bizim bir can kurtarmamız çok önemli” dedi.

“BİLİNÇ HAYAT KURTARIR”

Arama Kurtarma Derneği Akut Kuşadası Ekip Lideri Yardımcısı Vahap Ağırtaş ise seminerde bilinçli toplumun daha çok hayat kurtaracağını vurgulayarak “Bilinç hayat kurtarır diyerek yola çıkıyoruz ve bilinçlendirme seminerlerini artırıyoruz. Bilinçli bir toplum yaratır ve depremle yaşamayı öğretirsek kayıplarımızın olmamasını sağlarız” diye konuştu.

Ağırtaş, katılımcılara deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında ne yapmaları gerektiğini örneklerle anlattı. Seminer sonunda merak edilen soruları da yanıtlayan Ağırtaş, katılımcılara bilinçlendirme kitapçığı ile sertifika takdim etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil