Ana Sayfa Dünya, Ekonomi, Gündem, İletişim, Kültür, Medya, Yaşam 18 Nisan 2023 593 Görüntüleme

TURİZM

Turizm, farklı dil, din, ırk ve kültüre sahip insanların birbirlerini daha yakından tanıma şansı yakalamasına imkan sağlayarak, dostluk ve sevgi duygularının insanlar arasında gelişmesine ön ayak olan ve bu sayede Dünya barışı ve huzurunun korunmasına katkı sağlayan çok önemli bir sektördür. Bu hareketlilik, beraberinde uluslararası kültür ve ticaret faaliyetlerinin de hızlanmasını getirmekte, bunun sayesinde oluşan gelir kaynağından daha fazla pay alma adına ülkelerin, şehirlerin, ilçelerin hatta köylerin bir yarış içerisine girdiği görülmektedir. İlimiz de, sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın sayılı turizm cennetleri arasında yer almaktadır. 2020 yılında başlayan pandemi döneminden sonra, 2022 yaz sezonunda ilimizde beklentimizin üzerinde misafir ağırladık. Kuşadası ilçemizde bulunan, uluslararası bir liman olan, cruise gemilerinin yanaştığı Limanımızda da 2022 yılında 478 kruvaziyer seferi ile 623.000 yolcu ağırladık.

2022 yılında erken rezervasyon döneminde, İngiltere-Almanya-Polonya ve Balkan ülkelerinden gelen rezervasyonlara göre, 2023 yılında bu rakamların katlanarak büyüyeceği öngörülmektedir. 2023 yılında sadece Kuşadası Limanında yaklaşık 1 milyon turistin ağırlanması beklenmektedir. Yukarıda saydığımız bu veriler, sadece yüksek sezon dediğimiz yaz aylarını genel anlamda kapsamaktadır. İlimizde sezonu 12 aya çıkarmak ve bu verileri 2’ye hatta 3’e katlayabilmek tabi ki mümkün: – Bizim Kongre Merkezimiz var, – Bizim Termal sularımız var, – Bizim Tarım Turizmi için verimli topraklarımız var, – Bizim gölümüz var, – Bizim gölümüzün fazla suyunu denize akıttığı deltamız var, – Bizim Magnesia’mız, Tralles’imiz var. Bunlar gibi, daha bir çok tam anlamıyla kullanamadığımız ama kullanabileceğimiz değerlerimiz, ürünlerimiz var. Tüm dinamiklerimizle elele verirsek, turizmde sahip olduğumuz büyük potansiyeli geliştirmek, marka kent olarak ilerlemek imkansız değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle, uluslararası turizm alanında edindiğimiz yerin sağlamlaştırılmasında ve ilimizin tanıtımında katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür ediyor, başarılı bir 2023 yılı turizm sezonu geçirmemizi dileyerek, tüm sektör çalışanlarının Turizm Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil