Ana Sayfa Dünya, Gündem, İletişim, Kadın, Kültür, Politika, Yaşam 12 Mayıs 2023 341 Görüntüleme

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ BASIN BÜLTENİ 10 Mayıs 2023

Seçimlerde Emperyalizmin Kışkırtma Girişimlerine Dikkat!
Değerli Milletimiz,
Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin; tam bağımsızlığımıza, devletimizin bölünmez bütünlüğüne ve milli birlik ve beraberliğimize hayati önem atfettiği kamuoyunca iyi bilinmektedir. 14 Mayıs Seçimlerine günler kala, ülkemizde yaratılmaya çalışılan iç karışıklığa karşı bu duruşumuzu bir kez daha gündeme getirmeyi ve bu seçimin önemi üzerine değerlendirme yapmayı gerekli gördük.
Türkiye’mizde her seçimin ülke olarak kaderimizi tayin edici sonuçları olmuştur. Özellikle emperyalist küresel sisteme direnç geliştirdiğimiz dönemlerde ekonomik, siyasi ve hatta silahlı düzlemde tehdit ve zorluklarla yüz yüze gelmemiz geçmişte vakidir, bugünse hiç olmadığı kadar ciddi boyuttadır. 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, ülkemizin karışıklığa sürüklenmesini kollayan küresel sistemin içerideki ve dışarıdaki yürütücüleri için çok elverişli bir ortam oluşturması nedeniyle büyük önem taşımaktadır. En başta belirtmek isteriz ki milletimiz bu oyuna gelmeyecektir. Aziz milletimizin her ferdi, seçim mitinglerinde ve sosyal medyada yapılan kışkırtmaları boşa çıkarmanın vatandaşlık görevi olduğunun bilincindedir.
Emperyalist güçler, PKK terörüyle başaramadıkları Türkiye’yi parçalama emellerine sözde demokrasi oyunlarıyla devam etmekte ve bunu saklamaya dahi gerek duymamaktadır. Bu oyunu bozmak için milletimizin kenetlemesini gözetmesi gereken siyasi partiler, milli değil siyasi menfaatler uğruna milletin keskin şekilde ayrışmasına çanak tutarak ve Türkiye’yi bölme heveslilerine ittifakları içinde yer açarak küresel sistemin elini rahatlatmışlardır. Seçimden sonra TBMM çatısı altında, eli kanlı terör örgütü PKK sözcülerinin, Hizbullah artığı bölücü ve irticacıların Meclis kürsüsünden millete fetva vermesi şüphesiz ki Türkiye’yi bölme planları yapan emperyalist güçlerin en çok görmek istedikleri sahneler olacaktır.
Oysa bugünün gerçeği ABD hegemonyasının sona ermekte olduğu, emperyalist sistemin can çekiştiği ve Türkiye’nin tam bağımsız ve aydınlık geleceğine doğru kararlılıkla yürüyüşüne devam edeceğidir. Meclisimizde Dünya ve Türkiye gerçeklerini ve önümüzdeki olağanüstü sürecin programını milletimize anlatacak birikimli, dürüst, vatansever milletvekillerinin bulunması Türkiye’nin bu seçimdeki gerçek kazancı olacaktır.
CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ
Bayındır 1 Sokak, 15/20 Kızılay/ANKARA | Tel: (312) 432 20 61 http://cumhuriyetkadinlari.org.tr

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ
Demokrasi oyunu altında ülkemizde iç karışıklık çıkarmaya çalışan küresel sistemin oyununa gelmeyeceğini bildiğimiz Aziz Milletimizin önündeki esas görev, aynı Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının 23 Nisan 1920’de açtığı 1. TBMM’deki gibi, emperyalizmle savaşmayı “meslek edinmiş”, refah dolu, halkçı, kamucu aydınlık geleceğimiz için Cumhuriyet Programı’nın bütün ilkelerini hayata geçirecek, kadınıyla erkeğiyle herkesi üretime seferber edecek, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü merkeze alacak vatansever dava insanlarına 28. Dönem Meclis Seçiminde yetki vermektir.
Milletimize güvenimiz sonsuzdur.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Yönetim Kurulu adına Genel Başkan
Prof. Dr. Tülin Oygür
CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ
Bayındır 1 Sokak, 15/20 Kızılay/ANKARA | Tel: (312) 432 20 61 http://cumhuriyetkadinlari.org.tr

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil