Ana Sayfa Asayiş, Gündem, İletişim, Medya, Sağlık, Yaşam 21 Temmuz 2023 459 Görüntüleme

Ahmet Ercan’dan “Kuşadası depremi” değerlendirmesi: Uykudan ürpererek uyandık

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Ege Denizi’nde saat 02.49’da Kuşadası açıklarında AFAD’a göre 4,0 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmede bulundu. Ercan, “Uykudan ürpererek uyandık. Bu gün, daha büyüğü olursa şaşırırım” dedi.

“Kuşadası körfezinde evimden 3 km batıda, 13 km derinde M4,2’lik yüksek frekanslı bir deprem 02.49’da oldu. İleride bu konumda küçük-orta büyüklükte bir deprem olabilir. Uykudan ürpererek uyandık. Bu gün, daha büyüğü olursa şaşırırım.

Bu sabah olan M4,2 Kuşadası Körfezi depremi 2020’de olan M6,9’luk Sisam-Kuşadası depreminin artçısıdır. O nedenle yatın uyuyun. Sağlam yerde sağlam konutunuz olsun. Yazlıklar 2 katlı olduğundan çalkantıya(rezonansa) gelmedi, yıkımda olmadı.
Sabah 02.49’da olan M4,2 büyüklüğündeki küçük deprem, Dilek göçüntülü Kırığı üzerinde oldu. Bu kırık batıda Dil Burnundan başlayıp, Güzelçamlı, Davutlar, Ağaçlı, Söke’ye, doğuya doğru uzanıyor. Kuşadası’nda M6,5 olmadıkça yıkım yaratmaz.” açıklamlarında bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil