Ana Sayfa Gündem 26 Ağustos 2023 322 Görüntüleme

Can Dostlar şefkatli ellerde

Kuşadası Belediyesi, hasta ve yaralı sokak hayvanları için hizmete soktuğu ‘Haybulans’ aracı ile sahipsiz can dostlara umut olmayı sürdürüyor. Her gün onlarca hayvanın yardımına koşan haybulans ekiplerinin öz verili çalışmaları hayvan severler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.

Hayvan dostu politikalarıyla tüm Türkiye’ye örnek olan Kuşadası Belediyesi, sokaktaki can dostların yardımına koşmaya devam ediyor. Bu kapsamda tam donanımlı hayvan ambulansı aracı olan 2 Haybulansa sahip Kuşadası Belediyesi, 2023 Ocak ayından bugüne kadar geçen sürede Güvercin Masa’ya yapılan ihbarlar doğrultusunda yaklaşık 30 bin hasta veya yaralı sokak hayvanına ilk müdahalede bulundu. Durumun ciddiyetine göre Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne de götürülerek tedavi edilen can dostlar, sağlıklarına kavuştuktan sonra tekrar alındıkları noktalara bırakıldı.

Haybulans ekipleri son olarak Kadınlar Denizi Mahallesi’nde gözleri enfeksiyon kaptığı için kapanan 2 yavru kedi ile Süleyman Demirel Bulvarı’nda araba çarpması sonucu yaralanan başka bir kediye müdahalede bulundu. Kedilerin Haybulans aracında görevli olan veteriner hekim tarafından tedavileri anında yapıldı. Sahipsiz can dostları kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olarak gören Kuşadası Belediyesi’nin sokak hayvanları için gerçekleştirdiği çalışma, hayvan severler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, sokak hayvanlarını korumakla yükümlü olduklarını belirterek “Can dostlarımız olarak gördüğümüz hayvanlar bizlere emanet. Beslenme ihtiyaçlarının yanında tedavi ve rehabilite ihtiyaçlarını da aynı özen ve titizlikle gidermek zorundayız. Kuşadası Belediyesi olarak bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Haybulans araçlarımız sayesinde Kuşadası’nda yaşanan sokak hayvanı ölüm oranları büyük ölçüde azaldı. Bu durum bizler için mutluluk verici” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil