FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Dünya, Gündem, İletişim, Kadın, Kültür, Yaşam 29 Eylül 2023 333 Görüntüleme

HATIRLAYAN MAHALLE FOTOĞRAF SERGİSİ İZMİR’DE DE SERGİLENECEK

Kuşadası İkioklu “Hatırlayan Mahalle” Fotoğraf Sergisi Kuşadası ve BursaFotoFest sonrası sergimiz bu kez İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 02 – 31 Ekim tarihleri arasında sergilenecek.

Sergi programı şöyle ;

Açılış : 02 Ekim Pazartesi 18.00

70’li yılların sonunda kitle turizmine açılan, 80’li yılların başında ise çarpık kentleşmeye teslim olan Kuşadası, hızlı bir şekilde kültürel ve tarihi kimliğini yitirmişti. Bu durum kentin hafızasını olumsuz etkilemiş, geçmişi 18.yüzyıldan cumhuriyetin ilk dönemine kadar uzanan mekanlar hızla yok olmuştu. Bu yıkımdan kurtulabilen İkioklu, Kuşadası’nın çok kültürlü kimliğini ve hafızasını barındıran mekanlara ve mekan kalıntılarına hala sahip.

KUAKMER* 2020 yılında İkioklu’daki mekanlardan yola çıkarak kentin ve mahallenin insan hikayelerine ulaşıp kent belleğini canlandırmak için kitap ve fotoğraf sergisi çalışmasını başlattı. Yazılı ve görsel bellek oluşturmayı amaçlayan bu çalışma yerel tarihçiler, mimarlar, fotoğrafçılar ve çizerlerle iş birliği içinde sürdürülerek 2022 Ekim ayında “Kuşadası İkioklu Hatırlayan Mahalle / Mekanlar – Meydanlar” fotoğraf sergisi ve kitabına dönüşmüş.

Sergiye katkıda bulunanlar :

*Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi

Proje : Özcan Yurdalan

Fotoğraf Editörü: Yusuf Aslan

Fotoğraflar: Baytekin Kara, Berkant Akbacak, Eylem Akgün, Funda Ulusoy, Habip Yanç, Hülya Mutlu, İbrahim Okşan, İsmail Ertin, Mustafa Diniz, Mustafa Şengül, Seçkin Yenici, Selda Ertin, Şükran Atlı, Tibet Gürkan Pehlivan, Özcan Yurdalan, Yusuf Aslan

Metin Yazarları: Ali Ergül, Belma Özgün, Düriye Sarayköylü, Fatma Kırlı, Ferhan Esen, Feryal Çıkıkçı, Melek Sözer, Sedat Onar, Şadiye Evgin, Şefik Sözer, Şenol Eskin, Zerrin Boratav Bağcıvan.

Tarih Danışmanları: Ali Ergül, Sedat Onar, Şenol Eskin

Mimari Danışman: Burçak Çıkıkçı

Proje Koordinatörü : Eylem Akgün Görsel: Bülent Burgaç

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil