Ana Sayfa Dünya, İletişim, Kültür, Medya, Politika, Yaşam 25 Ekim 2023 243 Görüntüleme

İYİ PARTİ’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti’miz, bugün itibarıyla 6 yılını geride bıraktı. İYİ Parti olarak geçirdiğimiz 6 yıl, 100. Yılını kutladığımız Cumhuriyet tarihimizin de önemli bir dönemini kapsıyor. AKP’nin son 21 yıldaki iktidar yolculuğunda, milletimiz olumsuz gelişmelere şahit oldu. Devletimizin temel kurumlarında önemli değişiklikler yaşandı. 2007 ve 2010 yıllarında Türk Silahlı Kuvvetlerimize operasyonlar yapılarak, komuta kademesi başta olmak üzere yıllarca itibarsızlaştırma çalışmaları sürdürüldü. 2009-2015 arası açılım süreci adı altında PKK terör örgütüne ve yöneticilerine büyük tavizler verildi. Bu süreçte beklenen netice alınamadığı gibi bir de, bölücü terörün cesaretlenmesine ve yeniden filizlenmesine yol açtı. 2010’da yapılan referandumla, Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın yapısı değiştirildi. Buradan güç alarak adli kurumlarda FETÖ terör örgütünün kadrolaşması tamamlandı. Devlet kurumlarında FETÖ’nün etki ve yetkisi arttı. Ve nihayet 15 Temmuz 2016 FETÖ hain kalkışmasını yaşadık.

Bu dönemlerde AKP tek başına iktidar olarak tüm yetkileri elinde bulundurduğu halde, “bu yetmez sistemi değiştirmemiz gerekiyor” dediler. 16 Nisan 2017’de yapılan referandumla, devlet yönetiminde 150 yıla yakın deneyimimiz olan parlamenter sistemden, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemine geçtik. Sistem değişikliği ile her problem çözülecek ve Türkiye uçacaktı. Ama öyle olmadı. Türkiye her geçen gün problemleri artan bir ülke oldu. Milyonlarca göçmenin ülkemize dolması, ekonomik olarak faiz-enflasyon- kur sarmalında insanlarımızın alım gücünün sürekli azalması ve geçim sıkıntısı çeken insanlarımızın artması, gelir dağılımındaki bozukluk insanlarımızı gelecekle ile ilgili umutsuzluğa sevk etmeye başladı.

İşte İYİ Parti, böyle bir dönemde, aziz milletimize bir umut ışığı olarak doğdu. Mevcut iktidarın bu gidişatına itiraz edenler bir araya gelerek 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti’mizi kurdular. İYİ Parti’nin kurulmasıyla ülkemizde siyasi dengeler değişmeye başladı. Bunu fark eden iktidar çevreleri, ellerindeki tüm imkanlarıyla İYİ Parti’ye ve kurucularına baskı yaptılar. Onlara göre İYİ Parti 24 Haziran 2018 genel seçimlerine girmemeliydi. Ancak, Sayın Meral AKŞENER’in Genel Başkanlığı’nda partimiz tüm engelleri aşarak kuruluşunu tamamladı ve seçimlere girdi. 2018 ve 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti’nin TBMM’de temsil edildiği seçimler oldu. Bu seçimler aynı zamanda AKP iktidarının meclis çoğunluğunu kaybettiği seçimlerdir. 2019 yerel seçimleri ise, AKP’nin Ankara, İstanbul ve birçok belediyeyi kaybettiği seçimlerdir. 2018’den itibaren sandıkta meydana gelen tüm bu değişimler İYİ Parti’nin siyasette var olmasıyla sağlanmıştır.

14-28 Mayıs 2023 seçimleri ise bizim için bir yol kazası niteliğindedir. İttifak ortaklarımız üzerinden İYİ Parti’ye yönelen suçlamalarla oluşturulan algı yönetimi maalesef bu seçimlerde başarılı olmuştur. Seçim döneminde Cumhur İttifakı tarafından yapılan propaganda ile, yapay bir gündem oluşturulmuş ve milletimizin hayatında iktidardan kaynaklı hatalar ve eksikler kamufle edilmiştir. Türk Milliyetçiliğini kendine temel şiar edinmiş İYİ Parti’nin milli refleksi tartışmaya açılmıştır. Oysa, Türk Milliyetçiliği bizim için vaz geçilmez esaslarımızdandır. Milliyetçiliği sadece seçimlerde öne çıkaran partiler gibi dönemlik değil, süreklilik arz eden temel kimliğimizdir. Geçmişte “ milliyetçiliği ayakları altına alanların” bu konuda bize söyleyebilecekleri tek bir söz dahi yoktur. Bugünlerde, “ milliyetçi paylaşımlar” yaptığı gerekçesiyle tutuklanan gazeteciler bunun son örneğidir. 2017 referandumundan sonra ülkemizde siyaset iki kutuplu hale gelmiştir. Bunun müsebbibi de şu anki iktidardır.

Bu yapı içerisinde, asgari müştereklerde bir araya gelerek kurulan ittifak içerisinde İYİ Parti’yi geleceğe taşımaya gayret ettik. İttifak sayesinde, ülkemize, ilimize ve ilçemize önemli katkılar sağladık. Uzlaşma kültürünün güzel örneklerini sergiledik. Ancak, bu yapının mecburiyetten kaynaklı olduğunu, tabanda birçok sıkıntıya sebep olduğunu ve çok da sağlıklı işlemediğini de gördük.

Bu vesileyle, Genel Başkanımız ve Teşkilatlarımız bundan sonraki dönemde tek başına yola devam etme kararı aldılar. İYİ Parti olarak hedefimiz, (Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının 100 Yıl Önce Birlikte Kurup Bizlere Emanet Ettiği Cumhuriyet Meşalesini) cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başlarında, vatandaşımızdan, sandıkta yetkiyi alıp iktidar olmak ve ikinci yüzyıla İYİ Parti’nin mührünü vurmaktır. Bu vesileyle, partimizin kuruluşundan bugüne kadar desteklerini esirgemeyen başta Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER olmak üzere tüm kurucularımıza, teşkilat yöneticilerimize, değerli üyelerimize ve bizlere gönlünde yer açan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

25 Ekim 2023

Hayati ATLI

İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil