Ana Sayfa Asayiş, Gündem, İletişim, Medya, Politika, Yaşam 26 Ekim 2023 227 Görüntüleme

KUŞADASI EĞİTİM SEN İMAM-HATİP LİSESİNDEKİ OLAYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Yapılan açıklama şöyle ;

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başvurusu ile Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı 7 günlük yayın yasağının dolmasının ardından ilçemiz İmam Hatip Okulları binasında yaşanan ve hepimizi derinden sarsan olayla ilgili bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Okulda görevlendirilen yardımcı hizmetler personelinin, kızlar tuvaletinde görüntü kaydı aldığı iddiası üzerine savcılık tarafından adli soruşturma başlatılarak şahıs gözaltına alınmış ve Kaymakamlık tarafından başlatılan idari soruşturma ile de mesleğinden açığa alınmıştır.

Eğitim Sen Kuşadası Temsilciliği olarak soruşturma süreçlerininin takipçisi olduğumuzu ve bu vahim olaydan sorumlu olanların hukuk önünde hesap vermeleri için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isteriz. Yaşanan bu olay, okullarımızda çocuklarımız ile birebir muhattap olan yardımcı hizmetler personellerinin görevlendirilmeleri hususunun ne kadar titizlikle incelenmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Adı geçen personelin daha önce çalıştığı il ve ilçelerde buna benzer vakalardan dolayı soruşturmalar geçirdiği iddiası muhakkak incelenmelidir.

Eğer bu iddialar doğru ise bu personelin tekrar bir okulda görevlendirilmesinin hangi kurumlar tarafından yapıldığı tespit edilip gerekli işlemler yapılmalıdır. Öğrencilerimiz ile birebir ilişki içerisinde bulunan yardımcı hizmetler personelinin seçiminde eksiklikler, ve hatalar yapıldığı çok açık ortadadır. Eğitim hayatında psikolojik sorunlar yaşamış, asosyal davranışları olan ve bu durumların doktor raporu ile tespit edildiği bireylerin okullarımızda görevlendirilmesi bir sorun olarak öteden beri var olan bir durumdur. Devletin gerek yetiştirme yurtlarından yetişen gerek toplumsal yaşama tabi olmakta zorlanan bireylere pozitif ayrımcılık uygulayarak onları istihdam etmesi tabi ki anlaşılabilir ve olması gereken bir durumdur. Ancak bahsi geçen bireyler devletin birçok kurumunda görevlendirilebilirler.

Temel mesele okullarda görevlendirilecek yardımcı hizmetler personelinin belirlenmesinde, pedogoji, psikoloji ve sosyal becerilerin göz ardı edilmesinden kaynaklanmaktadır. Yardımcı hizmetler personeli eğitimin vazgeçilmez bir parçasıdır ve bu personelin görevlendirilmesi hususunun ne kadar titizlikle yapılması gerektiği bu vahim olayda bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Eğitim Sen Kuşadası Temsilciliği

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil