FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem, Kültür 10 Kasım 2023 289 Görüntüleme

BENİM TARAFIM ?

Kainat her daim dengededir. Gece ve gündüz gibi. Bu dünyadan giden her hırsız için bir hırsız daha doğar. Ölen her dürüst insanın yerini bir dürüst alır. Hem bütün hiç bir zaman bozulmaz. Ölen her sufi için bir sufi daha doğar.

Şems-i Tebrizi

Okul yolum sahil üzerindeydi. O zaman sahilde bir yatan yada sarhoş gördüğümde hem üzülür hem de sahilde böyle insanların bitmesini olmamasını isterdim daima. Fakat yaşamım boyunca gördüm ki tüm evren aynı Mevlâna Celaleddin Rumi ‘nin ve hocası Şems’in dediği gibi bütünüyle zıtlıklar üzerine dizayn edilmişti.

Şüphesiz evren boşluk kabul etmiyor herkesin yerini bir başkası hep dolduruyordu. Açıkçası sarhoşlar hiç bitmiyordu.Bir sarhoş gitse başka bir sarhoş yine aynı sahile geliyordu. Sanırım asıl mesele de burada başlıyor, madem iyi kötü, dindar ateist , sosyalist milliyetçi , savaş barış, çirkin güzel hep olacak bizim tarafımız nerede ve seçimlerimiz hangi tarafta olmalıdır, asıl bütün gerçeğimiz !

Galiba tüm yaşamın sırrı burada gizli, zıtlıklar üzerine kurulan kainat hakikatı. Artık buna paralel çok sorgulamıyorum gelişen olayları yada insanları, çünkü kainatı okuyan insan görür ki, herkes benimle aynı fikirde olmak zorunda değildir. Herkes benim tuttuğum takımı veyahutta desteklediğim siyasi partiyi desteklemekte zorunda olmadığıdır.

Benim bu yüzden kimseyi aşağılama ayrıştırma hakkım olmadığı gibi, kimsede beni tercihlerimden dolayı aşağılayamaz aşağılamamalıdır ! Zira her insanın tercihleri yanlış veya doğru kendisini bağlamaktadır. Önemli olan benim senin nerede durduğudur. Önemli olan benim insanlığa ne kadar yarar katkı sağladığımdır.

Galiba toplum olarak en çokta buna ihtiyacımız var , hoş görü ve empatiye. Saygı ve de sevgiye. Benim tarafım anlayış ve hoş görü, zıttımı ötelemek değil kazanmaktır.

Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil