Ana Sayfa Gündem, Politika, Yaşam 13 Kasım 2023 234 Görüntüleme

KUŞADASI’NDA KADIN ADAYLAR ?

Hepimiz biliyoruz ki Kuşadası şehri cumhuriyet insanlarının yaşadığı tercih ettiği ve bu nedenle de göç aldığı, ülkemizin güçlü özgür ve de farklı sosyolojik kentlerinden birisidir…

Fakat çok uzun yıllardır görüyoruz ki Kuşadası’nda yaşayan özgür kadınlar, her alanda cesaret içinde varlık göstermelerine rağmen, siyasi parti oluşum noktalarında hâlâ istenilen zirve noktasında var olmadığıdır…

Çünkü hatırlayacağımız üzere en son 1999 seçimlerinde DYP’den Mine Şevkay belediye başkan adayı olmuş, sonrası ise maalesef hiç gelmemiş, hiç bir kadın Mine hanımın attığı özgüvenli adımın devamını getirmemiştir.

Oysa ki Kuşadası şehri her açıdan Türkiye’nin dünya’ya açılan kapısıdır vizyonudur. Böyle bir kentin kadınlarını sadece stk eylemlerinde yada siyasi partilerin kota zorunluluğu ile dahil edildiği siyasi parti oluşumlarında değil, belediye’yi ülkeyi yönetmeye talip, yöneten alanlarda da görmeyi pek istediğimizdir. Artık kuşadası’nda yaşayan ve her siyasi parti bünyesinde ki kadınlar , erkek egemen siyasetinin altında değil, yanında yöneten olmalıdır diye düşünmekteyiz. Bu şehri yönetmeli bizde varız demelidir.

Kusadası’nda her alanda gördüğümüz kadınları, belediye başkan aday adayı ve de başkan olmuş olarakta görmeyi çok diliyoruz. Öyleyse nerede bu kentin “kadın” belediye başkan aday adayları ?

Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ORGAN BAĞIŞI

ORGAN BAĞIŞI

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil