Ana Sayfa Dünya, Gündem, İletişim, Spor, Yaşam 30 Aralık 2023 182 Görüntüleme

EMPATİ ve ATATÜRK

Yunanistan futbol kulüpleri bizim ülkemizde ve İstanbul’da bir süper kupa finali yapmış olsaydı ve de “Ne Mutlu Yunan’lıyım Diyene” diye bir pankart açmış olsaydı tepkimiz ne olurdu ?

Şu bir gerçek ki Yunanistan yüzlerce yıl aynı Arabistan gibi bir Osmanlı toprağı idi. Fenerbahçe ve Galatasaray takımları bu süper kupa finalini İngiltere veya İtalya’da oynamış olsaydı ” Ne Mutlu Türküm Diyene” pankartını yine o ülkelerde açar mıydı ? Evet Atatürk bu ülkenin ortak değeri ve kurucu lideridir.

Bu duruma kimse itiraz edemez.Ama şunu da algılamakta güçlük çekiyorum. Neden her sıkışıldığında ,Atatürk sürekli bu topraklarda maksatlı kullanılıyor ?

100 yıldır da bu topraklarda Arap düşmanlığı bilinçli olarak, yine bir şekilde bazı kesimler tarafından besleniyor.Neden ? Öyleyse biraz ince düşünelim: Fenerbahçe ve Galatasaray kulüp başkanları en başta niçin final maçını Arabistan’da oynamayı kabul etti ? Ve de Arabistan’a gitti ? Ve hâlâ kuralları aşırı tutucu ve şeriat ile yönetilen bu ülkede, hilafet makamını kaldırmış bir lider olan Atatürk’ü orada maksatlı olarak kullanmak istemiş, sözleriyle de sahaya çıkmak istenmiştir ?

Amaç gerçekten nedir ? Bunlar niçin önceden hesap edilmemiş düşünülmemiştir ? Ben sadece düşünüyor ve empati yapıyorum. Elbette Atatürk bu ülkenin kırmızı çizgisi dir. Ama her sıkışanın da kurtuluş reçetesi olmaktan da, artık ilerici Atatürk kurtarılmalıdır.

Atatürk kimsenin popülizm veya siyasi gönderme malzemesi de olmamalıdır. “Rahmet ve saygıyla yüce Atatürk.”

Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil