Ana Sayfa Gündem, İletişim, Medya, Politika, Yaşam 3 Şubat 2024 493 Görüntüleme

Ezik Domates var mı..!

İzmirli takipçilerimden, Erdem Topal’la 3 yıl önce, Alevi dostlarımın konukseverliği, hoşgörüsü ile ilgili yazmış olduğum bir yazıya yaptığı çok güzel yorum nedeniyle tanışmıştık.. Alevi miydi Sünni’miydi bilemiyorum ama’’ insandı’’. ‘’Hocam sevgi ve kardeşlik temalı yazılarınızı okudukça çok mutlu oluyorum. Yüreğinizden sızan sevgi ve kardeşlik sözcükleriniz bizi çok mutlandırıyor’’ demişti… İzmir’de oturuyordu. Bu güzel kardeşim, aylardır işsiz ve evine ekmek dahi götüremeyecek durumda olması nedeniyle, ekonomik sıkıntıya daha fazla dayanamayarak, yaşamına son verdiğini öğrendim..

Çok üzgünüm, çok.. Her gün, Erdem gibi birçok insan ekonomik sıkıntı nedeniyle psikolojik çıkmaza giriyor ve genç yaşta canına kıyıyor.. Cinnet geçiriyor.. Bugün Erdem’in, iki güzel çocuğunun babalarının hayatını çaldınız.. İki güzel çocuğun bekledikleri, rüyalarının adamı, hep sarılıp öptükleri, şakalaştıkları, doyasıya kucakladıkları ve artık kucaklayamayacakları, ömürlerinin her anında bir acı hıçkırık olarak yokluğunu hissedecekleri melek kalpli babaları yok artık… Ülkemiz ekonomisini yönetenler; ekonomimiz uçuyor. İşsizlik her geçen gün azalıyor. Fabrikalar işçi bulmakta zorlanıyor.. Bırakın bu aldatmaca söylemleri…!

Elektriği kesik, kirasını ödeyemeyen, Eti, sütü boş verdik, bir kg domates dahi alamadığı için ezik, çürük domates var mı diye soran, ekmek bile alamayan. çocuğuna harçlık veremeyen, iş yerini kapatmak zorunda kalan, evindeki eşyaları satarak günü kurtarmaya çalışan, ölmekle kalmak arasında tercih yapacak halleri kalmayan, seslerini bir türlü sizlere duyuramayan veya sizin duymak istemediğiniz, yaşamın kıyısındaki, 10 bin TL emekli maaşıyla yaşama mücadelesi veren, milyonlarca işsiz gencin, yaşadığı bunalımları görmek için o lüks yaşantınızdan bir günlüğüne vaz geçip çaresiz insanların arasına girin, onların sesiz çığlığını duyun artık… Bittik, tükendik diyorlar.. Yaşayıp yaşamadığını bilmediğiniz, Erdem Topal ve diğer intihar eden çaresiz insanlar için ” İntihar eden bu insanları çoğunun sorunu ekonomik değil psikolojiktir” Diyen Millet vekilleri.. Bir gün sizde her şeyi burada bırakıp ölüp gideceksiniz. Ölenin sen olması bir şeyi değiştirmeyecek.. Bir gün unutulup gideceksiniz..

Devlet Baba olun. Kin, nefret, ötekileştirme söylemleri yerine, sevgi, hoşgörü, kardeşlik, Adalet duygularıyla hareket edin..Torpille değil, liyakata göre iş imkanı sağlayın. İşsizliğe çare bulun.. Öldükten sonra yaşamanızın sırrı, Yaptığınız iyiliklerle ve Kul hakkı yememekle doğru orantılı olacaktır. Neden.! Sevgili Peygamberimiz, Fatih Sultan Mehmet, Mevlana, Yunus, Hacı Bektaş ı Veli… Atatürk. Hiç ölmediler yüreklerimizde yaşıyorlar.. Biraz olsun düşünün artık.. Bir daha yoksulluk nedeniyle ölümlerin olmadığı günler diliyorum..

Saygılarımla, Behlül Değerli

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Erkeklerden kravatlı eylem

Erkeklerden kravatlı eylem

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil