Ana Sayfa Dünya, Eğitim, Ekonomi, Gündem 4 Mart 2024 208 Görüntüleme

BAŞKAN ÖMER GÜNEL’DEN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

“DEMOKRASİ ÖRNEĞİ SERGİLEDİK”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ilk döneminin son meclis toplantısında 5 yıldır kent için çalışan belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Başkan Ömer Günel “Hepimizin niyeti Kuşadası’na hizmet etmekti. Bu meclis tam bir demokrasi örneği sergileyerek güzel işlere imza attı” dedi.

Kuşadası Belediye Meclisi, Başkan Ömer Günel’in 5 yıllık görev süresinin son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Pera Düğün Salonu’nda yapılan Kuşadası Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı, Başkan Ömer Günel’in meclis üyelerine teşekkür plaketi vermesi ile başladı. Plaket töreni öncesinde konuşan Başkan Ömer Günel, acısıyla tatlısıyla 5 yılı geride bıraktıklarını belirterek “Önümüzdeki dönemde kimi arkadaşlarımız yine burada olacak, kimi arkadaşlarımız ise bayrağı başkalarına devredecek. Geçirdiğimiz 5 yılda hepimizin niyeti Kuşadası’na hizmet etmekti ve bunu da başardık. Bu meclis tam bir demokrasi örneği sergileyerek güzel işlere imza attı. Herkesin huzurunda hepinize çok teşekkür ediyor, seçim çalışmalarında başarılar diliyor, yeni dönemin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısında kent ile ilgili önemli kararlar alındı. Toplantıda Ege, Cumhuriyet ve Türkmen mahallelerini kapsayan 550 hektarlık alanla ilgili olarak Kuşadası Uygulama İmar Planı Revizyonu kabul edildi. İmar ve Şehircilik Komisyonunun raporu doğrultusunda onaylanan revizyon ile afet riskinin azaltılmasına yönelik düzenlemelerin ve riskli yapıların yenilenmesinin önü açıldı. Öte yandan plan kararı bütünlüğü tesis edilerek uygulama sorunlarının giderilmesi ve turizm kullanımlarının desteklenmesi sağlandı.

Toplantıda alınan bir diğer önemli karar ise kardeş şehirlerle ilgili oldu. Kuşadası Belediye Meclisi, fiili olarak kardeş şehir ilişkilerinin sürdüğü Makedonya’nın Gjorce Petrov, Macaristan’ın Kecskemet ve Bulgaristan’ın Stumyani şehirleri ile karşılıklı olarak resmi işlemlerin tamamlanması kararı aldı. Toplantıda ayrıca Kuşadası’nda ikamet eden vatandaşlar için ‘hemşehri kartı’ olarak yaşama geçirilen Adalı Kart uygulaması kapsamında Halk Ada Market mağazası ile AdaMarket Ekspres aracında yüzde 20, Adagöl otopark alanında ise yüzde 30 oranında indirim yapılması kararı alındı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil