Ana Sayfa Gündem, Yazarlar 19.04.2024 1229 Görüntüleme

Aktüel Ada Gazetesi Yazı İşleri Müdürü

GÜVENİLİR BİR KUŞADASI

Tamamlanan yerel seçimler, Kuşadası’nda ayrıca yaşanmış olan gergin seçim süreci ve önümüzdeki dönemin projeleri ile ilgili yazmaya devam etmeyi planlıyordum. Ancak dün gece yaşanan ve uzun namlulu silahların konuştuğu saldırı gündemi değiştirdi.

Açıkçası yan taraftaki mekanda vatandaşların telefonlarıyla kameraya aldığı görüntüler korkunçtu. Bu konu artık öyle basitleştirip, küçümsenecek bir hal olmaktan çıktı. Sıklıkta duyduğumuz bu asayiş olaylarında iş en sonunda uzun namlulu silahlara kadar geldi. 2 kişi ellerinde uzun namlu tüfeklerle önce havayı sonra mekanı taradılar. Bu olayda herhangi bir yaralı ve ölü olmaması adeta şanstan ibaret. Ben de bu şahsın ateş açtığı yerden 45 dakika önce aracımla geçtiğimi fark edince iki kere düşünmek zorunda kalıyorsunuz..

Burada esas beklentimiz kentimizin asayiş görevlilerinden.. Yetkililer burada ölümler olmadan, kan akmadan,  yani Kuşadası bir facia yaşamadan önemlerini alıp denetimlerini yapmalı. Kuşadası’nın ortasında, sivillerin en çok bulunduğu merkezde uzun namlulu silahların ne işi var? Nasıl kent merkezine sokuluyor ve araçlarda ne şekilde taşınıyor? Önceden sık sık uygulama yapan Kuştur ve Kipa giriş yolu üzerinde bulunan polis ekipleri artık neden kontrol yapmıyor? Bu şahıslar artık Kuşadası’na roketatar ile şehre girecek vaziyete gelmiş. Bunun can güvenliği yanı sıra Kuşadası için bir de ekonomik boyutu da var. Önümüzde bir yaz sezonu var ve bize ulaşan turizmci ve işletmeciler konudan endişe ve rahatsızlıklarını bildirdi.

Bu soruları sormak bizim görevimiz gereğidir, yaşanması muhtemel bir beladan da vatandaşı koruması gereken yetkililer..

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil