Ana Sayfa Dünya, Eğitim, Ekonomi, Gündem 20 Nisan 2024 227 Görüntüleme

KUŞADASI EĞİTİM-İŞ DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Kuşadası Eğitim-İş Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kuşadası’nda belirlediği ödüllendirme sistemi ile ilgili açıklama yaptı.
Açıklama şöyle:
MEB; KUŞADASI”NDA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DIŞINDA ÖDÜLE LAYIK(!) EĞİTİM EMEKÇİSİ BULAMADI.(!)
Milli Eğitim Bakanlığı çalışmaları ile eğitim öğretime katkı sağlayan, iyi örnekler kazandıran başarılı bulduğu eğitim emekçilerini ödüllendirdi. Eğitimde başarı takım işidir. Tek bir belgeye, maddi değere indirgenmiş olsa da birçok kişinin alın teri döktüğü emek verdiği akıl ve iş birliğidir. Başarının arkasında dev bir kadro bulunur.
Tebliğler dergisinde yayınlanan listede Kuşadası ilçesinde tek kişilik bir kadro, tek kişilik bir ordu ya da başarılı olan örnek davranış sergileyen kimse yokmuş ki ödül sadece ilçe milli eğitim müdürüne verilmiş.
Emerson Fosdick; Yaprağa soruyoruz; kendi kendince tamam mısın, yaprak cevap veriyor;
hayır benim hayatım dallardadır.
Dala soruyoruz ve dal diyor ki, hayır benim hayatım köktekidir.
Köke soruyoruz, cevap veriyor; benim hayatım gövdede, dallarda ve yapraklardadır, dallardaki yaprakları koparırsanız ben ölürüm, diyor.
Kuşadası ilçesinde görev yapan 1300 eğitim emekçisi içinden aylık ile ödüllendirilecek İlçe Milli Eğitim Müdürü dışında (!) başkaca hiçbir eğitim emekçisi bulamadıysanız siz ölmüşsünüz.
Kendiniz ölmekle kalmayıp Kuşadası’nda canla başla çalışan tüm eğitim emekçilerini de öldürmüşsünüz.
Eşitlikten, hakkaniyetten, adaletten uzak, emeğin ve alın terinin yok sayıldığı, hangi kriterlere göre belirlendiği belli olmayan bu ödül, eğitim emekçilerini derinden üzmüştür. Takım çalışmasında solist yoktur, takım çalışması bir orkestra gibidir ve bu orkestra gücünü ve başarısını uyumdan alır.
Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk;” Bir devlet adamı kerameti kendinde görmeye başladı mı, devlet adamlığını yitirdi demektir. Hiç kimse hiç kimseden daha akıllı değildir. Birlikte herkesten daha akıllıyız. Millet ve devlet işlerinde herkes, herkese yardım edecek ve hiç kimse bundan iftihar payı çıkarmayacak düstur budur.” diyor.
Eğitimin ana aktörü öğretmenler, iş yükünü çeken memurlar ödülü alanın ise yalnız İlçe Milli Eğitim Müdürü olması 1300 eğitim emekçisini üzmüştür. Kuşadası”ın da başarı ancak tüm eğitim emekçileri üzerlerine düşeni bir takım ruhu ile ve tam olarak yaptıklarında ortaya çıkabileceğini bilen çalışanlarla olasıdır.
Biliniz ki oyuncuların oynamadığı maçı teknik direktörün kazanması mümkün değildir
Ali ERDEM
Eğitim-İş Kuşadası Temsilcilik Başkanı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil