FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Dünya, Eğitim, Ekonomi, Gündem 25 Nisan 2024 114 Görüntüleme

KUŞADASI’NDA UNUTULMAYA YÜZ TUTAN SOKAK OYUNCAKLARI YENİDEN HAYAT BULDU

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) tarafından kurulan Sevil-Yaşar Altaş Kültür Merkezi (SEYAKMER) ‘Eski Sokak Oyunları ve Oyuncakları’ isimli etkinliğe ev sahipliği yaptı. Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyuncaklarının da sergilendiği etkinlikte, çocuklar ip atlama, topaç ve saklambaç gibi geleneksel oyunları oynayarak doyasıya eğlendi.
Kuşadası’nda 11 okulun öğrencileri tarafından 3 aylık çalışmanın sonucunda hazırlanan ‘Eski Sokak Oyunları ve Oyuncakları’ temalı sergi, SEYAKMER’de açıldı. Açılış etkinliğine Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer, Kuşadası KEGEV Başkanı Şefik Sözer, Kuşadası Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda çocuk, aileleriyle birlikte katıldı.
ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ
Kent Orkestrası’nın çaldığı hareketli parçalarla renk kattığı etkinlikte, öğrenciler tarafından yapılan unutulmaya yüz tutmuş sokak oyuncakları da sergilendi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu öğrencilerinin müzik dinletisi ise büyük beğeni topladı. Pamuk şeker, patlamış mısır ve içecek ikramının da yer aldığı programda, ‘Erkan Dede ile Sokak Oyunu’ isimli etkinliğe katılan Kuşadalı çocuklar ip atlama, topaç ve saklambaç gibi geleneksel oyunları oynayarak doyasıya eğlendi. Programın sonunda, sergiye katkı sunan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür sertifikası verildi.
Etkinlikte konuşan KEGEV Başkanı Şefik Sözer, “SEYAKMER’İ Kuşadası’nda yaşayan tüm çocuklarımız için hayata geçirdik. Bu güzel kütüphanenin kuruluşunda Kuşadası Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel ve ekibinin çok büyük bir desteği oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu seneki temamız bizler için çok kıymetli. Birçoğumuzu geçmişe götürecek sergimizde emeği geçen tüm öğrencilerimizi ağırlamaktan keyif duyuyoruz” dedi.
Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer ise, “Öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’in hepinize çok selamları var. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi böyle güzel bir etkinlikte çocuklarımız ve değerli aileleriyle bir araya gelmek bizleri çok mutlu etti. Kuşadası’nda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın mutluluğu bizler için her şeyden daha önemli” diye konuştu.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil