FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür 6 Mayıs 2024 193 Görüntüleme

KUŞADALI YAZAR YASEMİN EVREN İLE SÖYLEŞİ

Aktüel Ada: Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Doğum yılım;26 Eylül 1955, doğum yerim; Uşak-Banaz yazıyor nüfus cüzdanımda. Altmış sekiz yılı devirdim çok şükür dünyadaki yaşam savaşımda. Köy Enstitüsü mezunu öğretmen bir babanın çocuğu olmanın artıları ve eksileri yaşantımı şekillendirdi. Babamın sürekli değişik yerlere atanması sonucu ailece savrulduk oradan oraya. İlk ve ortaokul yıllarımı Aydın ilinin iki farklı ilçesinde tamamladım.(iki yıllık bir İstanbul serüvenim de ortaokul yıllarıma rastlar.) Daha sonra Muğla Öğretmen Okulu’nda yatılı okudum.

Aktüel Ada: Meslek hayatınız nasıl geçti?

İlk atamam Afyon’un bir dağ köyüne çıktı. Daha sonra babamın da emekli olmadan iki yıl benimle aynı okulda görev yapmak istemesi üzerine birlikte yine Afyon’un başka bir köyüne atamamız oldu. İki yıl birlikte çalıştık. Bu arada açık öğretimle lisans eğitimi yapıyordum. Evlendikten bir yıl sonra Türkçe Öğretmeni olarak mezun oldum. İki çocuktan sonra da bir yıl daha okuyup lisans tamamladım, Edebiyat Öğretmeni oldum. Ben evlenince babam emekliye ayrıldı. 17 yıl Afyon ‘un köylerinde ve bir ilçesinde görev yaptıktan sonra, Aydın ilinin İncirliova ve Germencik ilçelerinde orta öğretim Türkçe Öğretmeni olarak görev yaptım. Çocukluğumun geçtiği yerlerde, babamın öğrencilerinin çocuklarının öğretmeni oldum. 23 yıl görev yaptıktan sonra sağlık sorunlarım nedeniyle emekli oldum. Aslanlar gibi iki oğul, dünyalar tatlısı dört torun sahibiyim çok şükür.

Aktüel Ada: Kuşadası’na ne zaman geldiniz? Kitaplarınızı tanıtır mısınız?

Emeklilik sonrası Kuşadası’na yerleştim. Yaşamın  Parmak İzleri, Aşure Kazanı, İki Dirhem Bir Çekirdek adlı üç anı-öykü ve Mor Umut Salkımları, Göbek Adım İsyan, Keyfimin Kâhyası adlı üç de şiir kitabım var. Çocuklar için Sen Hep Gül Çocuk adlı bir şiir kitabıyla Haylaz Tosbik adlı minik bir öykü kitabım var. Birkaç yerel gazetede köşe yazarlığı yapıyor, birkaç dergiye de ayda bir yazı gönderiyorum. (Kirpi, Delikli Çınar, Eliz Edebiyat Kültür, Göl Edebiyat Kültür, Kara Yılkı, Mavi Yeşil…) İnsanlık Ölüyor Dünya Utansın ve Kelebekler Ölüyor Dünya Utansın projelerine katıldım. Bu projeye katılmaktan da büyük onur duydum. Ayrıca Aksed Sanat ve Edebiyat Derneğinin Şah-ı Şiirler adlı bir antolojisinde de şiirlerim yayınlandı

 

Aktüel Ada: Çok teşekkürler

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil