Ana Sayfa Yazarlar 24.06.2024 273 Görüntüleme

1985 yılında Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans, 1989 yılı Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Lisans mezunu. Konya, Hakkari, Safranbolu Devlet Hastanelerinde Diyetisyen olarak çalışıp, 2005 yılında emekli oldu.

KUŞADASI NİMETLERİ

Sabah erken pazardaydım.

Kuşadasının pazarında !

Balığımı aldım, Sarıkanat . Yeşilliği de unutmadım .

Akşama yaparım. Dereoto, maydanoz ve soğan , Bir de limon ve pul biber.

Harmanla balığın bir yanına tabağa. Öbür yana bütün bütün roka, Bir sap, iki sap, beş sap ! Bir de Amasra salata !

Daha iyisi ne olsun Can sağlığı olsun. Can sağlığı da zaten . Omegası, üstelik de 3’ü, Proteini, kolajeni, Qercetini, lipoik asiti, hemde alfası !

Karotenin betalısı, Ksantinin zeası, Yetmez ama ,

Bir de lüteini ! Ama lütein sade Alfası, betası, gaması falan yok, Qeecetin gibi o da , Şatafatı sevmiyor ! Yut bunları, Al bünyeye .

Bitti mi ? I-ıh bitmez Demiri memiri, magnezyumu A’sı, B’si, C’sı, D’si, E’si, F’si , G ye kadar hepsi. Bilumum vit’ler tam tekmil ! Ye tüm yazılanları,

Yenilen tepeden tırnağa, Başa sarsın seni ciğer. O yapsın bol glutatyon . Sen antiagingle kendini. Yaşlanma öyle hemen.

Yeniler yenilemesine , Sadık, sessiz, Uyumlu mu uyumlu ciğer ! Yapar bunların hepsini , Hiç yüksünmeden. Onu gebertecek, Zehirle kombinlemezsen elbet ! O zehir ; 21 gün kalır bedende . Canına okur her yerin. En çok da ciğerin . Seçim senin.

Aç yanına bir şişe şalgam suyu, O şişe yerine, bu şişe gelsin ! Unut balığın, Zihne yerleşen zehir eşlikçisini ! Bul yepyeni, sağlıklı bir eşlikçi.

Uyuşma, pelte de olma bayat balık misali, Git sahil sitelerine , Long beach’e Kur masanı kumlara Bak gruba ! Hem gözü, hem kulağı, Hem vücudu, hem de ruhu Besle işte. Yıllar geçip de , Elalem yaşlanınca, Beli bıklı tutulunca, Sen dinç ol Diri ol , Dirençli ve dirayetli , Diyetisyenin şiiri ol.

Dyt. Güner Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil