Ana Sayfa Gündem, İletişim, Medya, Politika, Yaşam 13 Temmuz 2024 177 Görüntüleme

ÖZER KAYALI ve HAYALİ SİYASİ EKİBİ

Bana göre 2024 Aydın yerel seçimi çoğu ilçede ve büyükşehirde herhangi bir sürpriz oluşturmamış, Chp’nin beklenen zaferiyle sonuçlandığıdır. Bana göre sürpriz Kuşadası siyasetinin eski Chp’li belediye başkanı Özer Kayalı cephesinde yaşandığı ve Özer Kayalı’nın İyi Parti safhalarına büyükşehir başkan adayı olarak katıldığıdır. Buraya kadar her şey normal, zira sonuç olarak Özer bey demokratik hakkını kullanmış 2023 genel seçiminde Chp’nin de ittifakı olan iyi partide politik mücadele etme kararı almıştır. Bizlere de kuşkusuz bu kararından ötürü demokrasiye inananlar olarak Özer beye saygı duymak düşer diye düşünmekteyim.

Ancak benim konum bu değil, benim bu yazımda ki konum, dostluk gerçekte nedir? Ve özer beyin özellikle bu süreçte siyasi ekibi tarafından çok yalnız bırakıldığı kanaatini şaşkınlıkla gözlemlediğim ve de aslında olayı somut yorumladığımızda Özer beyin bir siyasi ekibi özde olmadığını da bu süre zarfında gördüğümdür.

Kuşkusuz siyasetle ilgilenenlerimiz görmüştür ki, Aydın ilçelerinde Özer beyin eski siyasi ekip arkadaşlarından bir tanesinin yanında olmaması oldukça ilgi çekiciydi. Adeta özer başkan rakı masası arkadaşları tarafından yani siyasi ekibi var sandığımız kişiler tarafından terk edildiği yalnız bırakıldığıdır. Hani o rakı masası kurduğu siyasi arkadaşları veya başkanlık döneminde Arya’da yönetim verdiği meclis üyeleri ve başkan yardımcılığı yapmış hiç bir arkadaşının yanında zerre olmamasıdır benim en çok dikkatimi çeken, satır aralarında gizlenmiş kalan hakikatler bu yerel seçime istinaden…

Hatta son seçimde meclis üyesi olarak yazdırdığı Levent Eryılmaz dahil yanında tam olarak olmamıştı. Özer başkanın! Evet olaylara büyük ölçekten ve insani olarak da baktığımızda yaşanılan materyalist dünyasında, maneviyatın ve dostluğun gerçekte “hiç” olmadığını, olayların özde bir çıkar ilişkisi olduğunu da ifade edersek, çok da yanılıyor olmayız bu yerel seçimde kalmış satır aralarında ! Emin olabiliriz ki eğer bu son yerel seçimde iyi parti büyükşehir de iddialı olmuş olsaydı şüphesiz herkes Özer Kayalı’nın yanında olacak ve o malum bildiğimiz siyasi dostları yanından 1 dakika bile 2014’de olduğu gibi yine ayrılmayacak, dostluğu oynamaya devam edeceklerdi.

Düşüncem şudur ki Özer Kayalı bu seçimi kaybetmiş gözükse de , bana göre daha farklı kazanımlarının ortaya çıktığı bir seçimi, kendisi açısından yaşayıp gördüğüdür.

Evet bu seçimde Özer bey kim gerçek dost, kim değil, onu gerçekten analiz etme fırsatını da sanırım görmüştür diye düşünmekteyim. Belki şimdiye kadar var sandığı bir siyasi ekip yada dostluğunun olmadığını bir hayali ekip ve dostluk olduğunu umarım görmüştür diye düşünenlerden, görenlerdenim saklanmış satır aralarından.

Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

SERDAR ORTAÇ ÖRNEKTİR

SERDAR ORTAÇ ÖRNEKTİR

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil