Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem 16 Temmuz 2024 122 Görüntüleme

KUŞADASI’NDA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI 

Kuşadası’nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Şehitliklerin ziyaret edilmesiyle başlayan programda, Atatürk Anıtı önünde temsili demokrasi nöbeti tutuldu.

15 Temmuz’da yapılan hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü dolayısıyla Kuşadası’nda anma programı düzenlendi. Program, saat 19:15’te protokol üyelerinin Adalızade Mezarlığı’ndaki şehitlikleri ziyaret etmesiyle başladı. Ziyarette şehitler için Kuranı-ı Kerim Tilaveti okutulup, kabristanlarına karanfil bırakıldı. Kaleiçi Camii’nde de lokma döküldü.

Anma programı, akşam saat 20:00’de Atatürk Anıtı’nda düzenlenen resmi çelenk koyma töreniyle devam etti. Törene, Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Çağlayan Erdem, kentte görev yapan mülki ve idari amirler, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ve Kuşadası Belediye Başkan Vekili Çağlayan Erdem, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Atatürk Anıtı önüne kurulan temsili şehitliğe karanfil bıraktı.

“HÜSRANA UĞRADI”

Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkan Vekili Çağlayan Erdem, “Ülkemiz bundan 8 yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Milli iradeyi ve egemenliği hiçe sayarak, demokratik kurumları vesayet altına alma hedefiyle yaşama geçirilmek istenen bu darbe girişimi, demokrasiye, hukuka ve anayasal düzene inanan Türk milletinin azim ve kararlılığı ile hüsrana uğradı. Darbeler, demokrasiyi kesintiye uğratan, izleri siyasal, toplumsal ve ekonomik yaşamda uzun yıllar boyunca silinmeyen müdahalelerdir. 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

“ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ”

Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ise, “Birlik ve bütünlüğümüzün simgesi olan 15 Temmuz’u asla unutturmayacağız. Bundan 8 sene önce demokrasimize karşı girişilen darbe girişiminde canlarını kaybeden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Birliğimize ve beraberliğimize zarar vermek isteyen her türlü güce Türk milleti olarak asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil