Ana Sayfa Dünya, Eğitim, Ekonomi, Gündem 19 Temmuz 2024 68 Görüntüleme

CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ’DAN İKTİDARA TEPKİ: “EMEKLİLERİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA YOKSULLAŞTIRIYORSUNUZ”

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP iktidarının emekliye zulmettiğini söyleyerek en düşük emekli maaşının asgari ücret tutarına çıkarılması için çağrı yaptı.

AKP hükümetinin en düşük emekli maaşını 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarmasına ve bunu da emeklilere müjde diye açıklamasına tepki gösteren Karakoz, emeklilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.

Evrim Karakoz konuşmasında şunları söyledi:

“AKP İKTİDARI EMEKLİLERİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA YOKSULLAŞTIRIYOR”

“Emeklilerimiz kirasını ödeyemiyor, emeklilerimiz pazar arabasını dolduramıyor, et yiyemiyor, emeklilerimiz neredeyse evinden dışarıya çıkamıyor. Emeklilerimiz her geçen gün daha da yoksullaşıyor. AKP iktidarı emekliye zulmetmeye devam ediyor.”

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARIN”

“Buradan AKP iktidarına sesleniyoruz: Emekli maaşlarındaki adaletsizliği giderin. Emeklilerimize ömürlerinin geri kalanında refah ve huzur içinde yaşayacakları imkânları sağlayın. En düşük emekli maaşını ve emekli ikramiyelerini asgari ücret seviyesine çıkarın.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil