Ana Sayfa Gündem 7 Eylül 2024 104 Görüntüleme

KAYBEDEN Ö.KAYALI KAZANAN Ö.GÜNEL’DİR !

2002 genel seçimlerinin kazananı kuşadası’nda chp olmuştur. Bu da bir sonra ki 2004 yerel seçiminin en büyük kazanının da chp olacağını gösteriyordu.
Ancak chp’nin ada’da ikiye böünmesi esat bey ve engin bey chp/dyp olarak aday olması sonucunda, ne yazık ki bu durum ak parti adayı fuat beye yaramış ve henüz kutuplaşma başlamamış ülkemizde 2004 yerel seçimi ada’da yeni kurulan genel iktidar partisi ak partiyi kazandırmıştır.
Yine 2007 genel seçimlerinde chp ada’da çok güçlü oranla kazanmasına rağmen 2009 yerel seçiminde chp/dsp olarak ayrılmasından ötürü ve yine fuat beyin dyp adaylığı, akp’nin ise nazilli ikametgah’lı aday olan e.ergüler’i göstermesi sonucunda ada’da merkez sağ çökmüş, chp ve dsp’nin kıran kırana mücadelesi sonucuyla chp, dsp’nin önünde az farkla seçimi kazanmıştır.
“Oysa 2007 genel seçiminde chp ada’da rakipsizdir.”
Evet son yerel seçim 2024’e gelince; kamuoyunda uzun süredir ısrarla vurgulanan ve her satırda yazılan, ikinci kez üst üste seçimi kazanan ö.günel’i belli zümrelerin nedense oldukça itibarsızlaştırmaya çalışması ve de chp’nin aldığı 2024 yerel seçim oyunu ise 2023 genel seçimine göre başarısızlık olarak nitelendirmesi oldukça ilgimizi çekiyordu.
Halbuki çoğumuzun gözden kaçırdığı önemli husus, ö.günel’li chp bu seçimi chp’lilere rağmen kazanmıştır. Çünkü şu bir gerçektir ki önemli bir chp’li kesim bu seçimde iyi partiye yönelmiştir.
Eski chp’li b.başkanlar başta olmak üzere özer kayalı ve esat altungün iyi partide birleşmiş, hatta ö.kayalı iyi parti büyükşehir adayı olmuştur…
Kuşkusuz olaylara büyük ölçekte baktığımızda malum ada siyasetinde herkes’i tek tek memnun etmek imkansızdır. İşte böyle bir sosyal yapısı olan ada sosyolojisinde ciddi anlamda ö.günel’e kaybettirmek için çalışılan bu siyasal ortamda, yapılan tüm ittifaklara rağmen seçimi kaybettiremedikleri hakikatıdır.
Zira geçmişten günümüze başta ifade etmeye çalıştığım gibi ada’da bir siyasetçinin iki defa üst üste seçim kazanması oldukça zordur. Fakat bu zorluklara ve de chp’nin yine ikiye bölünmesine rağmen “ada doğumlu olmayan ö.günel, ada doğumlu olan iyi parti ittifakı adaylarını mağlup ettiği gerçeğidir.”
İster 1 oy, ister 3500 oy fark, ne fark eder ki ?
Netice de kazanan kim dir, kaybeden kim dir ?
Bana göre şahsım olarak ben bu seçimde en çok ö.kayalı’ya üzüldüm. Çünkü hiç birimizin tasvip etmeyeceği 8 mart 2022’de talihsiz bir hadise yaşamış tüm sevenlerini bizleri üzmüştür.
Burada bu seçimde özer bey demokratik hakkını kullanmış yerel seçime iyi parti büyükşehir adayı olarak “tek başına” ekipsiz dahil olmuştur. Bir kuşadalı olarak gönlüm isterdi ki keşke özer bey Aydın büyükşehir başkanı olsaydı…
Fakat olamamış daha da üzücü olan son genel seçimde 100 bin civarı oy alan iyi parti, Aydın büyükşehir ‘de yaklaşık 30 bin oy almış, kuşadası’nda ise iyi parti adayı b.alp 26 bin oy alırken, özer bey ise 15 bin oy’da kalmıştır.
Halbuki 2014 seçiminde özer bey o zamanki seçmen sayısına göre 40 bine yakın oy almıştır.
10 yıl sonra ise hem de büyükşehir adayı olarak kendi doğduğu topraklarda, ak parti adayının bile arkasında kalması, tarafımda oldukça büyük üzüntü yaratmıştır.
Evet ada’da siyasi bilimin sonuçları somut olarak bizlere gösteriyordu ki; 2024 yerel seçiminin kazananı belli kaybedeni ise aşikardır.
Gerisi ise “mavra”dır.
Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil