Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem 17 Eylül 2024 118 Görüntüleme

KUŞADASI’NDA BATIK TURİZMİ CANLANIYOR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından 2016 yılında Kuşadası ilçesinde 22 metre derinliğe batırılarak kent turizmine kazandırılan AIRBUS A-300 tipi uçak, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Batırıldığı dönemde boyutları itibarı ile resif amaçlı batırılan en büyük uçak olma özelliğini taşıyan AIRBUS A-300, bölge turizmine de büyük katkı sağlıyor.

54 metre uzunluğa ve 44 metre kanat genişliğine sahip olan uçak, Başkan Çerçioğlu’nun girişimleri sonucu İstanbul‘dan Aydın’a getirtilerek özel yöntemler ile Kuşadası açıklarına batırılmıştı. Turizme kazandırıldığı ilk günden bu yana on binlerce uzman dalgıç ile yerli ve yabancı turist için ilgi odağı haline gelen, dünyanın birçok farklı ülkesinden vatandaşların Kuşadası’nı ziyaret etmesine neden olan Neopolis AIRBUS A-300, unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor.

Başkan Çerçioğlu: Turizme desteğimiz artarak sürecek

Büyükşehir Belediyesi’nin turizme desteklerinin devam edeceğini söyleyen Başkan Çerçioğlu, Neopolis AIRBUS A-300 benzeri projeler ile Aydın’ın ismini tüm dünyada duyurduklarını belirtti. Başkan Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak turizme desteklerimiz sürüyor. Tarihiyle, doğasıyla, deniziyle ve doğal güzellikleri ile önemli turizm merkezlerinden olan güzel Aydın’ımızın ismini tüm dünyada duyuracak, yerli ve yabancı turistleri şehrimize çekecek projelerimiz devam edecek” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil