Ana Sayfa Gündem, Politika, Spor, Yaşam 5 Temmuz 2024 250 Görüntüleme

BOZKURT BİZİZ

Hiç bir zaman ırkçı, kafatasçı olmadım. Zaten ırkçılığa inanan biriside değilim. Çünkü benim için özne Allah’ın yarattığı herkesin insan, iyi, dürüst, ahlaklı insan olmasıdır. Fakat üzüntü ile gözlemliyoruz ki özellikle son günlerde dış mihraklar, gururumuz olan milli futbolcumuz Merih’in yaptığı bozkurt işaretini nedense çok abartıyor ve de maksatlı olarak çok başka noktalara çekilmek istenildiğidir.

Öncelikle bizler hepimiz iyi bilmekteyiz ki bozkurt işareti, Türk milletinin binlerce yıllık geleneği, kültürü ve bir simgesi olduğudur.

Şüphesiz bir milleti millet yapan en önemli ögelerin başında da asırlar boyunca gelen kültürü kültürleri gelenekleri olduğudur. Ancak anlayamadığımız yada anladığımız bu durum ısrarla dış mihraklar tarafından başka taraflara çekilmek istenildiğidir, 1930’ların Nazizmine benzetilerek binlerce yıllık var olmuş Türk kültür ve sembolü olan bozkurt işaretini bilinçli olarak itibarsızlaştırmak, milli futbolcumuz Merih’i ise linç etmektir.

Bir milli futbolcunun bağlı bulunduğu Türk ulusuna ve milletinin, binlerce yıllık kültür simgesini bir gol sevinci duygusu içinde bir “milli” maç sonucu gösterme hisleri neden dış mihrakları yada bazılarımızı bu kadar rahatsız ediyor ki ? Ve bu hali kasıtlı olarak 1939/45 tüm dünyayı büyük savaşa sürüklemiş insanları katletmiş nazizm ile özdeşleştirerek, olayı tamamıyla siyasete çekmek ne kadar adil ve ne kadar doğru olabilir ki ?

Kuşkusuz milli futbolcumuz Merih tüm Türkiye’nin gururu gururumuzdur. Sevinci de binlerce yıllık Türk gelenek kültür ve simgesidir. Bizi biz yapan değerlerimizdir. Bozkurt ise bizim atalarımızın geçmişidir. Bozkurt hepimiz dir. Bozkurt biziz.

Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil