Ana Sayfa Gündem 27 Eylül 2024 157 Görüntüleme

İŞÇİ DOSTU BERBEROĞLU

Çoğu zaman Engin ağabey’in başkanlığı hakkında çarpık betonlaşmayı eleştirmiş ve bazı politika yöntemlerini tasvip etmediğimi daima yazmış yada dile getirmiş birisiydimdir.
Ancak bugünkü yazımda kuşaktan kuşağa yüzlerce yıldır kuşadasın’da yaşamış bir ailenin ferdi olarak, bu sefer ki yazımda, Engin ağabeyin hiç bir başkanda görmediğim gözlemlemediğim insancıl ve emekçi dostu yanlarını yazmak isterim bu fani dünyada, yarınlara…
Engin bey 1999 nisan ayında yönetimi anap’lı fuat akdoğan’a devrettiğinde siyasetle ilgilenenler bilir ki; kuşadası belediyesi’nin 1lira borcu yoktu ve borcu olmadığı gibi de bütçesinde ciddi bir bütçe vardı.
Ve yine burası çok önemlidir engin bey döneminde kuşadası belediyesi işçisine Türkiye’de en çok maaş ödeyen belediye yönetimidir. İşçinin maaşı ve ikrameyeleri o denli o yıllar yüksektir ki, çok kişiler ve gençlerin amacı belediye’de işe girmek olmuştur engin bey döneminde.
Bana göre engin beyin artıları sadece bununla sınırlı da değildir, vicdanlıdır sayın berberoğlu, garibana, halkına her açıdan çare oluşturur ve de halkını ihtiyaç sahiplerini asla geri çevirmeyen bir şahsiyettir başkandır da ayrıca.
Bugün bile eski gariban adalılar dan işitirim, Engin başkanı çok özlüyoruz, onun gibi bir başkan kuşadası’na gelmedi, o fakir babasıdır diye.
Gerçekten de öyleydi. “Zenginden alır halka verirdi. O hiç bir zaman zengin aşık-ı olmamıştı.”
Evet sayın Berberoğlu 25 yıldır kuşadası’nı artık yönetmiyordu. Borçsuz bıraktığı kuşadası belediyesinin 25 yıl süre zarfında milyarlara varan borcu oluşmuş ve bir zamanların ülke belediyeleri içinde işçisine en çok maaş ödeyen belediyesi’nden 25 yıl içinde maalesef germencik, incirliova belediyelerinden daha az maaş veren belediye’ye dönüştüğüdür.
Elbette bu kademe kademe 25 yılın sonucudur ! Engin bey sonrası her yönetimin bu durumdan payı ve katkısı ayırımsız yüksektir.
İşin bir ilginç tarafı da Berberoğlu gitti gideli, benim de en çok eleştirdiğim konu olan betonlaşma, şehrimizde hiç bitmediğidir.
Şüphesiz bu fani dünyadan bir gün hepimiz gideceğiz ama bu kentte bir başkan vardı ki, o başkan hep işçi, gariban ve halk dostu olan Engin Berberoğlu’dur.
“İşçini yaşat ki belediye de verim artsın, insanını yaşat ki devlet yaşasın.”
Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil