Ana Sayfa Gündem 1 Ekim 2024 114 Görüntüleme

HER ŞEY ALGI

Çoğunluk ne düşünüyor düşünmem çünkü benim düşüncelerim çoğunluk değerleriyle aynı olmak zorunda değildir. Zira günümüzde her şey çok değişti ve algı. Algıyı kim doğru yönetirse o haklı veya kazanandır.
Bugün tüm dünya işte bu algıyla yönetiliyor. İnsanlar aklıyla düşünmüyor makul analiz yapamıyor ve adeta sürü psikolojisi içinde ve doğru yanlış çok karışmış bir şekilde yaşıyor düşünüyor ve de inandırılıyor. Burada ki sır tamamıyla bir algı, bir manipülasyon dan algıdan ibaret olduğumuzdur.
Bugünkü insan ! Marketten yoğurt çalan bir garibana aşırı tepki gösterirken, milyonlarca kişinin hakkını yiyen herhangi bir politikacı’ya neden methiyeler dökebiliyor ? Bu paradoks nedir ve toplum niçin bu denli erozyon içindedir, bizler hiç düşündük mü ?
İnsan canına kastetmek öldürmek suç mudur ? Ama biz öyle tuhaf bir toplumuz ki insan öldüren bir sanatçıyı hümanist ilân edebiliyoruz…
Polis kimdir ? Bir emekçi. Bir işçi .Bir insan. Polise kurşun sıkmak hangi siyasetle bağdaşabilir ? Sonra banka soymak hemde “iş bankasını” soymak. Bunu yapmak nasıl bir kahramanlık ve siyasi bir rol model olabilir ki ?
Anladığım ve algıladığım şudur ki, bugünkü insanın bir doğrusu yoktur. Çünkü doğru tek’tir. Kişiye ve de çıkara göre değişmez. Doğru eğer algı ve olayların menfaat şekline göre şekil alıyorsa, o doğru , doğru değil dir.
İşte bugünkü insanlık budur. Değer yargıları çökmüş iflas etmiş bir insanlık.
Önceleri çok önemserdim insanları, gözlerde kalplerinde iyi olmayı, sonra algıladım ki buna değmez. Çünkü insanların iyilik algısı , anlık ve çıkarsal. Aslında öyle bir algı da yok.Kalabalıklar empoze ediyor sadece yaratıyor oluşturuyor.
Konuyu kısaca şöyle özetlemek gerekirse, bugün insanların size çok itibar göstermesi yada hiç hürmet göstermemesi aslında hiç bir şey ifade etmiyor. Asla bir ölçü değildir. Çünkü bugünkü insan algıyla yönetiliyor ve en acısıda neyi alkışladığını neye itibar gösterdiğini özünde hiç bilmiyor.
Çünkü o denli sarhoş ve kaybolmuş bir haldedir.
Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil