Ana Sayfa Dünya, Eğitim, Ekonomi, Gündem 16 Ekim 2024 67 Görüntüleme

ÖZGÜR ÖZEL’DEN TURİZM KENTLERİNE TAM DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’nın Marmaris ilçesinde belediyenin projesi olan Marmaris Abdi İpekçi Parkı’ndaki Halk Kafe’nin açılışını gerçekleştirdi. Törenin açış konuşmasını yapan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris’in kalkınmasına yönelik çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirterek, Özel’i kürsüye davet etti. Marmaris’in güzelliklerine vurgu yaparken özellikle gençlerin ve kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini belirten Özel, “Genç siyasetçilere ve kadınlara alan açmak, partimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine olan bağlılığının bir göstergesidir” dedi.

Turist vergisi yerel yönetimlere aktarılsın

Özel, 97 bin nüfuslu Marmaris’in yaz aylarında nüfusunun 1 milyona ulaştığını, ancak kış nüfusuna göre ödenek almasının büyük bir haksızlık olduğunu söyleyerek, “Bu durum, Marmaris gibi turizm merkezlerinin cezalandırılması anlamına gelir. Oysa nüfusu dijital verilerle çok daha doğru bir şekilde tespit etmek mümkün. Ödeneklerin gerçek nüfusa göre düzenlenmesi gerekiyor” dedi. Son yıllarda uygulanan turist vergisine de değinen Özel, “ Dünyada bu verginin tamamı merkezi yönetim tarafından alınıyor, oysa bu gelirin yerel yönetimlere aktarılması gerekiyor. Turisti ağırlayan, hizmet veren yerel halk bu vergiden faydalanmalı” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil