Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kültür, Sağlık 23 Temmuz 2020 319 Görüntüleme

ADÜ memnuniyet araştırmasında sınıfta kaldı

 

CHP’Lİ BÜLBÜL: YANLIŞ EĞİTİM POLİTİKALARININ BİR YANSIMASI

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Adnan Menderes Üniversitesi’nin “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında” hızla düşmesinin nedeninin üniversitedeki yönetimsel hatalardan meydana geldiğini belirterek durumu Meclis’e taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bülbül, “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin tüm üniversiteler arasında genel memnuniyet kriteri içinde 2018 yılında 60., 2019 yılında 78. ve 2020 yılında 94. sırada olduğu tespit edilmiştir” dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi gibi pek çok üniversitenin de sıralamada gerilediğini belirten Bülbül, “Bu düşüşün eğitim sisteminde ve üniversitelerde gerçekleşen yönetimsel hatalardan, üniversite yönetimin eğitim esaslarından uzaklaşarak mevcut siyasal iktidarın uzantısı gibi hareket etmesinden, öğrencilere sağlanan imkanların azalmasından kaynaklandığı açıktır. Aynı zamanda bu düşüş, bilim yuvaları olarak adlandırılan üniversitelerin yanlış eğitim politikalarının bir yansıması olarak görülmelidir. Bu nedenle 2020 yılına ait yaşanan bu düşüşün nedeninin irdelenmesi ve Adnan Menderes Üniversitesinin geçmiş yıllarda sahip olduğu başarının temin edilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Bülbül Oktay’a şu soruları yöneltti:

1) Adnan Menderes Üniversite’sinin memnuniyet kriterinin “hızla düşmesinin” nedeni tarafınızca araştırılmış mıdır?

2) Önümüzdeki eğitim öğretim yılında Türkiye’deki üniversite başarısının arttırılması için planlanan faaliyet ve programlar nelerdir?

3) Bu kapsamda oluşturulmuş herhangi bir stratejik plan mevcut mudur?

4) Üniversite rektörünün akademisyenler değil de Cumhurbaşkanlığı tarafından seçilmesinin bu başarısızlığın nedeni olduğunu, üniversiteye akademisyen alımında bilimsel kriterler ve liyakat yerine, siyasî düşüncenin ve sadakatin öncelenmesinin başarıyı düşürdüğünü düşünüyor musunuz?

5) Bir üniversiteden memnuniyet oranı aynı zamanda mezunların iş hayatındaki konumlarıyla da ilişkilidir. Adnan Mendere Üniversitesi’nden son 5 yılda kaç öğrenci mezun olmuştur? Bunların kaçı SGK’ya kayıtlı olarak çalışmaktadır? Kaçının İŞKUR’a kaydı vardır?

6) Türkiye’deki devlet üniversitelerinden son 5 yılda toplam kaç öğrenci mezun olmuştur? Bunların kaçı SGK’ya kayıtlı olarak çalışmaktadır? Kaçının İŞKUR’a kaydı vardır?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil