Ana Sayfa Dünya, Gündem, Sağlık, Yaşam 24 Temmuz 2020 275 Görüntüleme

Leylek yavruları koruma altına alındı

Büyük Menderes Havzası’nın Söke’ye bağlı leylek köylerinden biri olan Karacahayıt’tan gelen ihbar sonrası Kuşadası EKODOSD harekete geçti. İhbarda
Karacahayıt’ın Yörük mahallesinde bulunan yuvada 2 yavru bulunduğunu, 3 gündür ebeveynlerin gelmediği bilgisi vardı.
Ekodosd leylek koruma çalışmalarında önemli teknik destek veren ADM Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileriyle birlikte, Karacahayıt köyüne gitti.
Açlıktan yavrulardan birinin oldukça bitkin düştüğünü, diğerinin daha iyi durumda olduğunu görüldü.
ADM’nin Bom aracıyla yuvaya çıkıp, yavruları besleyerek gözlem altına alındı. Bir süre sonra bitkin yavruda canlanarak uçma denemelerine başlandı.
Köy sakinlerinden alınan bilgiye göre leyleklerin ebeveynlerden birinin yuvaya geldiği, az da olsa besin getirdiğini ve yavrularını beslemeye çalıştığı öğrenildi.
Leylek yavrularının beslenmeleri normal şekilde devam ederse yavruların 3-5 güne kadar uçmaya başlayacakları ve kendilerinin beslenebileceği ve göçe hazırlanacakları tahmin ediliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil