Ana Sayfa Gündem, Kültür, Sağlık, Spor, Yaşam 24 Temmuz 2020 311 Görüntüleme

#Umuda ses verelim

15 Temmuz 2020 akşamı çok acı bir olay yaşandı.19 yaşındaki Umut Gündüz  bisikletle evine dönerken sarhoş bir caninin çok yüksek hızla arkasından çarpması sonucu yaşamını yitirdi.Olay Ankara’da yaşandı. Ama Türkiye’de yankı buldu.

Bisiklet sporuna gönül verenler Umut’a sahip çıktı.Ülkenin her yerinde eylemler düzenlendi.Alkollü araç sürücülerine verilecek cezalar ve bisiklet yolları konusunda farkındalık oluşturmak için sosyal medyada #umutasesol etiketi ile tag açıldı.

Kuşadası’ndan da destek bekleniyor.

Geçen ay YKS’ye giren ve üniversiteli olma hayali kuran 19 yaşındaki Umut Gündüz, bisikletiyle evine dönerken arkadan gelen alkollü bir sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Bu feci olayın ardından Ankara’daki bisikletçiler isyan etti: “Sesimizin duyulması için daha ne kadar ölmemiz gerekiyor? Biz artık umudumuzu kaybettik.”

Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği(ABİDOSD) Başkanı Murat Yumrutaş, çarşamba günü meydana gelen olayla ilgili olayı ‘kaza değil, cinayet’ olarak nitelendirdiklerini söyledi. Hukuki süreç başlattıklarını belirten Yumrutaş, önceki yıllarda da araçların karıştığı trafik kazalarında bisikletçilerin hayatını kaybettiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

45 DAKİKA SÜREN YAŞAM SAVAŞI

“Alkollü olduğu tespit edilen bir sürücü arkadan çarpıyor ancak durmayıp kaçıyor. O sırada Umut’un yanındaki arkadaşımız yardım etmek için bisikletinden indiğinde başka bir araç da çarpıyor. İkinci aracın sürücüsü ve arkadaşımız hemen ambulansı arıyor ama maalesef Umut, hastaneye kaldırıldıktan 45 dakika sonra hayatını kaybediyor. Kaçan aracın sürücüsü, olay yerinde düşen plakasından bulunup yakalanıyor.

OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Ankaralı bisikletçiler olarak olayın peşini bırakmayacağız. Bu cinayeti gerçekleştirenin hukuki olarak en büyük cezayı alması için işlemlerimizi başlattık. Maalesef bu ilk değil ancak son bulsun istiyoruz. Önceki yıllarda da arkadaşlarımızı benzer şekilde kaybettik. Umut’u da kaybettik. Sesimizin duyulması için daha ne kadar ölmemiz gerekiyor? ‘Bisiklet yolları dedik’ olmuyor. ‘Trafikte yaya ve bisiklet öncelikli alanlar’ dedik, ortada proje yok. Biz artık umudumuzu kaybettik. Bisikletçiler olarak sessiz çoğunluğuz ancak büyük bir eylem gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yollar sadece araçlara ait değil. Aksine yollar yayalara ve motorsuz araçlara aittir.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil