Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, İletişim 5 Ocak 2021 237 Görüntüleme

Aydın’da doğalgaz abone sayısı 100 bine ulaştı

Aydın’ın en büyük sorunlarından biri olan hava kirliliği doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte yıldan yıla azalıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalite İzleme Ağı verilerine göre, 2010 yılında Aydın’da“Hassas” olarak tanımlanan yani belli kirleticilere karşı hassas gruplar için sağlıksız olan ve risk içeren hava kalitesi, 2015 ve 2020 yılında “İyi” ye yani sağlık açısından hiçbir risk içermeyen bir değere yükseldi.

Aydın’da çevre dostu, yandığı zaman zararlı atık bırakmayan doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hava kirliliği azalarak solunan havanın kalitesi artıyor. Aydın genelinde doğal gaz kullanımının artmasının hava kirliliğini önlemek adına da sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen Enerya Aydın İşletme Müdürü Osman Ersöz, doğal gazın hem ev ekonomisine hem de çevreye sürdürülebilir bir katkı sunduğuna dikkat çekiyor.

Doğal gaz hem çevreci hem ekonomik hem de konforlu

Aydın genelinde bugün Nazilli, Efeler, Söke, Çine, İncirliova ve Kuşadası ilçelerinde toplam 63 mahallede doğal gaz konforu yaşandığını söyleyen Enerya Aydın İşletme Müdürü Osman Ersöz, “Doğal gaz çevreye en az zarar veren fosil yakıt olarak hava kirliliği ile mücadelede de oldukça önemli bir alternatif olarak öne çıkıyor. Hava kirliliği uzun zamandır Aydın’ın en büyük sorunlarının başında geliyor. Aydın ilinde kışın birçok alternatif ısınma sistemi kullanılıyor. Uzmanlar, bu sistemlerin bazılarının mekan içerisindeki havayı tekrar içeriye verdiği için özellikle pandemi döneminde sağlıksız olduğu konusunda açıklamalarda bulunuyor. Bu yönden baktığımızda da doğal gaz en sağlıklı ısınma sistemi olarak fark yaratıyor. Ayrıca alternatif ısınma yöntemlerine kıyasla ev ekonomisine yılda ortalama yüzde 47 gibi bir oran ile 1.781 TL katkı sağlıyor.” dedi.

Aydınlılar daha temiz hava soluyacak

Aydın’da 2011 sonunda 309 abone ile Efeler İlçesi’nin Yedi Eylül Mahallesi’nde başlayan serüvenin bugün 100.000 abone ile devam ettiğini söyleyen Osman Ersöz, “Aydın genelinde bugün toplam 63 mahallede doğal gaz konforu ve rahatlığı yaşanıyor. Doğal gaz kullanımı yaygınlaştıkça şehrimizin hava kalitesi de artıyor ve Enerya olarak 6 ilçede 10 mahallede daha fizibilite çalışmalarımızı tamamladık. Aydın halkının doğal gaza olan ilgisinin artmasıyla Aydın’da abone sayımız son 3 yılda 2 katına çıkarak 100 bin aboneye ulaştı.” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil