Ana Sayfa Dünya, Gündem 27 Nisan 2021 244 Görüntüleme

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kuşadası Şubesinin Ermeni soykırımı iddialarına yönelik basın açıklaması

Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Ulusal Eğitim Derneği, ABD Başkanı Biden’in Ermeni soykırımını kabul açıklaması ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.
Açıklama şöyle:

“Değerli Basın Mensupları;
Burada Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Ulusal Eğitim Derneği’ni temsilen toplanmış bulunuyoruz. Amerikalardan Aziz Milletimizi soykırımcı ilan eden Bay Joe Biden’a Türk Kadınları olarak sesleneceğiz.
Biden Bey, 1915 Ermeni tehcirinde yaşanan olayları “soykırım” olarak nitelemeniz, tarihinde soykırım bilmemiş milletimize yapılan en büyük hakaret olması dışında, kirli siyasete alet edilmiş, hukuken “yok” hükmünde bir çıkıştır.
1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesinden biliyoruz ki “soykırım” ifadesi, öyle aklına gelenin ağzına alacağı bir suçlama olamaz. Yahudi soykırımın yaşanması sonrasında onaylanan bu sözleşmeye göre, soykırımdan bahsetmenin şartı, bu konuda yetkili bir ulusal veya uluslararası mahkemenin karar vermiş olmasıdır. Nitekim Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi; “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” dediği için İsviçre yasalarına göre suçlu bulunan Doğu Perinçek’in başvurusu üzerine bu eylemini ifade özgürlüğü olarak değerlendirmiş ve aynı zamanda, BM sözleşmesine dayanarak, soykırımın bir hukuki suç tanımı olduğunu, oysa 1915 olaylarının soykırım olduğuna dair bir mahkeme kararı olmadığını belirtmiştir. Gayet açıktır; yetkili bir mahkemenin “soykırım” suçunun işlendiğine dair kararı yoksa soykırım da yoktur!
Biden Bey, Türklerin tarihinde soykırım yoktur. Türk kadını, tarihimiz boyunca birliğimiz ve dirliğimiz için savaşın içinde olmuş ama can’a en büyük değeri vermiş, bu soyluluğu nesilden nesle geçirmiştir.
Türk Milleti askerini “peygamber ocağında” “kâmil insan” olarak yetiştirir. Gittiği ve yönettiği yerlerde hiç bir milletin malına, canına, namusuna el sürmemiştir.
UNESCO tarafından 2021 Yılının Ahi Evran, Hacıbektaş Veli ve Yunus Emre Yılı ilan edilmesi Türk Milletinin hümanizm konusundaki köklü kültürünün göstergesidir.
Bay Joe Biden, böyle bir milleti soykırımla yan yana anmaya cüret ettiniz. İçimizdeki işbirlikçileriniz de milletimizi sözde Ermeni soykırımıyla yüzleşmeye davet ediyor. Olmayan şeyle nasıl yüzleşeceğiz?
Ama siz şu gerçekle yüzleşmeye başlasanız iyi olur: Dünya milletleri Amerikan hegemonyasıyla temsil olan bugünkü düzeni mahkûm etmiştir ve insanlığa yaraşır yeni bir düzenin taşlarını döşemektedir. Bölücü terör örgütü PKK’yı bitirmemiz, Karabağ Savaşı zaferimiz, yeni dünya düzenine doğru bölgede döşenen son taşlarımızdır. Hukuku yok saymanız, tarihi çarpıtmanız, hainleri beslemeniz nafiledir. Bu gerçeği değiştirecek gücünüz yoktur!”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

EVRİM KARAKOZ SEL BÖLGESİNDE

EVRİM KARAKOZ SEL BÖLGESİNDE

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil