Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 7 Mayıs 2021 239 Görüntüleme

CHP milletvekili Bülbül, bakana nefes alamayan çiftçileri hatırlattı

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşamına son veren çiftçileri hatırlatarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “Çiftçiler yeterli desteği alamadıkları, artan girdi maliyetleri, ithalata dayalı tarım politikaları ve ekonomik kriz gibi nedenlerle artık nefes alamaz durumdadır” dedi.

Son olarak Muğla’da bir çiftçi “Borcum çok. Traktörümü de satın borçlarımı ödeyin. Bu onursuzluğa dayanamam” yazan bir not bırakarak yaşamına son verdi. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bunun üzerine Bakan Pakdemirli’ye yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi sundu. Önergesinde ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşamına son veren çiftçileri hatırlatan Bülbül “Çiftçiler yeterli desteği alamadıkları, artan girdi maliyetleri, ithalata dayalı tarım politikaları ve ekonomik kriz gibi nedenlerle artık nefes alamaz durumdadır” dedi.

Çiftçilerin ne ürettikleri malları satabildiklerini ne de borçlarını ödeyebildiklerini belirten Bülbül, Bakan’a şu soruları yönetti:

1) Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve bankalara olan toplam borcu ne kadardır? Bu borcun ne kadarlık bir kısmı vadesinde ödenememiştir?

2) Çiftçilerin tarımsal sulamadan ve elektrikten kaynaklanan borçları ne kadardır?

3) Son beş yılda tarımsal kredi borçlarından dolayı hakkında icra takibi başlatılmış çiftçi sayısı kaçtır?

4) Son beş yılda borçlarından dolayı kaç çiftçi hakkında haciz başlatılmıştır?

5) Son 5 yılda çiftçilere ait kaç traktör ve gayrimenkulun icra yolu ile satışı gerçekleştirilmiştir?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil