Ana Sayfa Yazarlar 16.02.2023 957 Görüntüleme

Turizmci

DEPREM VE DAYANIŞMA

Teşekkürler Çin..Teşekkürler G.Kore..Teşekkürler Ukrayna..Teşekkürler Irak,İran,El Salvador,Rusya,Cezayir,Hollanda,Venezuella,Polonya,Meksika yardım ekipleri..Kırgızistan Meclisi depremlerde hayatını kaybedenler için mecliste bir dakikalık saygı duruşunda durdu.Arnavutluk’ta Türkiye’deki depremler nedeniyle 1 günlük ulusal yas ilan edildi.Bulgaristan’da, Türkiye ile dayanışma amacıyla kamu kuruluşlarında bayraklar yarıya indirildi.

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren Türkiye ile temas halinde olan ve arama kurtarma ekibi gönderen Ermenistan, sınır kapısını 35 yıl sonra deprem bölgesine yardım için açtı.Mısır,Türkiye’ye ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan 2 uçak gönderdi.İsrail ordusu Türkiye’ye sahra hastanesi kurmak için 230 kişilik ekip gönderdi.Özbekistan, sahra hastanesi kurulması için Türkiye’ye ekipman ve 71 kişilik sağlık ekibi gönderdi. Hindistan ordusu İskenderun’da sahra hastanesi kurdu. Fransa, Adıyaman’a sahra hastanesi kurdu. Kazakistanlı şirket Rams;AFAD, BKM ve AHBAP ile işbirliği yaparak deprem bölgesine 900m2’lik çocuk rehabilitasyon merkezi ve 5 aşevi kuracağını; ek olarak 20 tır yardım ekipmanı gönderdiğini duyurdu

.Pakistan, tüm bakanların bir aylık maaşlarını ve tüm devlet memurlarının bir günlük ücretlerini Türkiye için açılan yardım fonuna bağışladı.Tayvan hükûmeti yetkilileri, bir maaşlarını afet yardımı için Türkiye’ye bağışlayacak. Gürcistan Parlamentosu, milletvekillerinin devamsızlıkları için kesilen para cezalarının yardım kapsamında Türkiye’ye göndereceğini duyurdu. Kosova’nın Prizren şehrindeki bir camide kadınlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere aralarında bağış topladı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Almanya’da yakını bulunan depremzedelere aylar boyunca yakınlarının yanında kalmasına imkan tanınacak şekilde vize kolaylığı getirildiğini duyurdu. Belçika ve Almanya telekom operatörleri, Türkiye aramalarını ücretsiz yaptı. Azerbaycan’da toplanan yardımlar sırasında bir çocuğun depremzedeler için bağışladığı montunun içine şeker, kuruyemiş gibi şeyler doldurduğu farkedildi. Britanya Başbakanı Rishi Sunak, öğrencilerle birlikle Türkiye ve Suriye için yardım kolisi hazırladı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis;”Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler söz konusu olduğunda, Yunanlı bir kurtarıcı ile Türk bir kurtarıcının Türkiye’deki küçük bir kızı kurtarmak için birlikte çalışmasından daha güçlü bir mesaj düşünemiyorum.”açıklamasını yaptı.

Kuveyt, Türkiye’deki deprem bölgeleri için 15 milyon dolarlık destek vereceğini açıkladı. Azerbaycan’ın Şeki kentinde 72 yaşındaki Hikmet dede, bir tanıdığından 100 manat (1100TL) borç alarak Türkiye’ye gönderdi.”Şubat sonunda emekli maaşımı aldığımda borç aldığım parayı iade edeceğim. Türkiye bekleyemez. Şimdi göndermeliyim”diye konuştu.Alman Kurtarma Ekibi’nin göçük altından çıkardıkları Zeynep Kahraman’ın ölüm haberini aldıkları an ağlamalarını unutmayacağız. İspanya arama kurtarma ekibi;”Bütün halk acil durum ekiplerinin yanında.Asıl kahraman onlar.Biz sadece size umut olmaya çalışıyoruz. Bize yiyecek vermek için adeta yolumuzu kestiler” açıklamasını yaptılar. Demek ki;dünyada siyaset kirletilmese,hiçbir ırkın,milletin düşman olacağı yok.Şehit Uzman Çavuş Suat Yaşar’ın annesi, Şehit oğlundan kalan kıyafetleri son kez koklayarak deprem bölgesine bağışladı.Amasya’nın Damlaçimen köyünde yaşayan Sultan nine depremzedelere yardım için sobasını gönderdi. Hakkari’de yaşayan vatandaşlar, depremzedeler için pişirilen ekmekleri yolların kapalı olmasına aldırış etmeden, metrelerce sırtlarında taşıyarak deprem bölgesine ulaştırdılar. İstanbul merkezli kulüplerin taraftar grupları rekabeti bir kenara koyup deprem bölgelerinde organize bir şekilde çalıştılar. Bu acı başka acı.. Bedenimiz değil belki ama bizim de kalplerimiz kaldı enkaz altında..Güzel ülkemin bir yanı kan,bir yanı gözyaşı oldu..Umut olan dünya dayanışması oldu.Umut olan milletimizin,halkımızın dayanışması oldu.Günün sözü Nihat Hatipoğlu’ndan geldi”Bilim adamlarının sözü bizim için dini bir emir gibidir.Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, kader bilimdir. Bu tedbirsizliktir”dedi.Bu konuşmalar iş işten geçtikten sonra olacak açıklamalar değildi. Ne diyelim?

Başımız sağolsun Türkiyem..

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil