Ana Sayfa Asayiş, Dünya, Ekonomi, Gündem, İletişim, Sağlık, Yaşam 21 Şubat 2023 367 Görüntüleme

KUŞADASI’NA DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN KİŞİ SAYISI 4251 OLDU

Kuşadası , Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından kente gelen depremzedelerin her ihtiyaçlarında yanlarında olmayı sürdürüyor. Depremlerin yaşandığı 6 Şubattan bu yana 4 bin 251 depremzedenin ihtiyaçlarını karşılayan Kuşadası Belediyesi ekipleri, depremzedelerin yaşadığı evleri de düzenli olarak ziyaret ederek onları yalnız bırakmıyor.

Çalışmalarını sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yürüten Kuşadası Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası başlattığı yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günelin ve STKların çağrısıyla başlatılan yardım kampanyası ile bugüne kadar 9 tır ve 6 kamyon insani yardım malzemesini afet bölgelerine ulaştıran Kuşadası Belediyesi, kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını da karşılıyor.

KUŞADASINA GELEN DEPREMZEDELER YALNIZ DEĞİL!

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Güvercin Masa aracılığıyla yürütülen yardım çalışmaları kapsamında bugüne kadar Kuşadası’na gelen 4 bin 251 depremzedenin talep ettiği gıda, giyecek, ısıtıcı, soba, yakacak, yatak, yorgan, battaniye, bebek eşyaları, kişisel bakım ve hijyen malzemeleri gibi acil ihtiyaçları karşılandı. Depremzedelerin ya da misafir oldukları ailelerin Güvercin Masaya başvuru yaparak talep oluşturmalarının ardından harekete geçen Kuşadası Belediyesi ekipleri talep edilen ihtiyaç malzemelerini adreslere ulaştırıyor.

Öte yandan Kuşadası Belediyesi tarafından deprem nedeniyle travma ve psikolojik sorun yaşayan kişilere yönelik sunduğu psikolojik destek hizmetini de sürdürüyor. Özellikle felaketi yaşayan çocuklara tiyatro ve yaratıcı drama etkinlikleri ile destek olan Kuşadası Belediyesi, yetişkin bireyler için de uzmanlar tarafından yüz yüze eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel deprem felaketinin yaşandığı ilk saatlerden itibaren tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, “ Bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma ile atlatacağız. İlk saatlerden itibaren Kuşadalı hemşehrilerim büyük fedakarlıklar yaparak yardımlarını esirgemediler. Tüm hemşehrilerime gösterdikleri bu duyarlılık için ayrıca teşekkür ederim. Onlar olmadan bizim bu yardımları toplamamız ve ihtiyaç sahiplerine iletmemiz mümkün olamazdı. Umarım bu felaketin yaralarını en kısa zamanda saracağız” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil