Ana Sayfa Gündem 22 Şubat 2023 351 Görüntüleme

TURİST REHBERLERİNE DEPREM BİLİNÇLENDİRMESİ

İbramaki Sanat Galerisi’nde Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) tarafından deprem konulu bir panel düzenlendi. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde çok sayıda turist rehberinin de hayatını kaybetmesi üzerine afet durumlarına karşı bilinçlendirme sağlamak amacıyla düzenlenen panele ilgi yoğun oldu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde çok sayıda turist rehberi de hayatını kaybetti. Bu kapsamda afet durumlarında ve öncesinde yapılabilecekler konusuna yeni bir bakış açısı kazandırma amacıyla ATRO tarafından İbramaki Sanat Galerisi’nde bir panel düzenlendi. Acil sağlık hizmetleri alanında uzman Dr. Turhan Sofuoğlu, profesyonel turist rehberi ve tıp doktoru Kerem Özbaş ve TRAC Afet Haberleşme Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özsaran’ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde afet ve acil sağlık durumlarına yaklaşım, profesyonel turist rehberliği afet-acil durum eylem planı ve afet durumlarında ivedi haberleşme konu başlıkları ele alındı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil