Ana Sayfa Yazarlar 18.03.2023 625 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

ÇANAKKALE ÖZELDİR ÇANAKKALE VATANDIR

Babam koyu bir İnönü sevdalısıydı.
Ankara’ya sık sık İsmet Paşa’yı TBMM’de ziyarete gider, Söke’ye gelişinde en önde karşılar, değerli paşasının partisi olan CHP için gerekirse canını verirdi.
Söke’de yaşayan halkın bu sevgiyi çok yakından gördüğünü ve babam Süleyman İnak ile CHP’yi adeta özdeşleştirdiğini gözlemlerdim.
Bizlere de bu sevgiyi geçirmişti ki; subay olan ağabeyim İbrahim İnak, valizinde ve cüzdanında, ranzasında İnönü’nün fotoğraflarını taşırdı.
Komutanları ise, bu sevgiyi siyasi sanıp, biri kez uyarmışlar.
O da, bunu çok garipseyerek anlatırdı.
Bizdeki İnönü ve Atatürk sevgisi tesadüfe ve özel bir sebebe dayalı olmadan yaşanırdı.
6 sene askerlik yapıp, tüm dünyanın savaştığı bir süreçte, yara bile almadan evine dönen babam ve dayımda İnönü’ye karşı büyük bir vefa duygusu vardı.
Atatürk yedi düveli geri döndürdüğü gibi, oturduğumuz evi, Söke ovasında bereketli ovaları, zeytin bahçelerini aileme vermiş ve onları bağrına basmıştı.
Selanik’ten gelip de 6 uzun yıl Anadolu topraklarında Çanakkale’de askerlik yapan babam ve dayımın hikayesi bununla da kalmaz.
Bu sırada iyi arkadaş olurlar, babam askerden dönünce dayımın kız kardeşi olan annemle evlenir.
Çanakkale bizim için çok özeldir.
Hep de özel kalacak.
Bugüne özgü tarihsel zaferin hatırlatması ile, bu güzel anekdotları sizlerle paylaştım. Çanakkale Zaferi kutlu olsun.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil