Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem 6 Mayıs 2023 293 Görüntüleme

Millet ittifakından 65+ yaşa müjdeli haber

5+ YAŞA “MÜJDELİ HABER” MİLLET İTTİFAKINDAN

YAŞLI AYLIKLARI ARTACAK, YAŞLILAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK, BAKIM MERKEZLERİ AÇILACAK, İLERİ YAŞ TURİZMİ DESTEKLENECEK, YAŞLI BAKIM SİGORTASI HAYATA GEÇİRİLECEK

Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan politikaların adresi Cumhuriyet Halk Partisi’nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, millet ittifakı iktidarı ortak yaşlılık politikasını kamuoyuyla paylaştı. AKP iktidarının emeklilerden bakıma muhtaç olanlara, sosyal yardım ihtiyacı olanlardan beslenme hakkından yoksun kalanlara yaşlı yurttaşlar için içi boş sözlerden başka vaatte bulunamadığına dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca; piyasacı, özelleştirmeci AKP iktidarı yurttaşı, yaşlıları “yük” olarak görüyor. Sosyal politikaları, yardım temelliliğe indirgeyen, bakımı sosyal devlete değil kadının sırtına yükleyen bir devlet yönetimi kabul edilemez. Karşılıksız emeğin üzerinden en güzel günlerini yaşaması gerekirken bakım merkezleri kapılarında sıra bekleyen, sigortasızlıkla, güvencesizlikle, yaşamı ikame etmeye yetmeyecek gelirle başbaşa bırakılan yaşlılarımızın şiddete, yaşa dayalı ayrımcılığa, eşitsizliğe maruz bırakılmasına sebep olan bu yanlış düzeni değiştireceğiz. Hep birlikte huzurlu ve sağlıklı bir yaşamı mümkün kılacağız.” dedi.

YAŞLI AYLIKLARI ARTACAK CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yaşlılık politikaları kapsamındaki somut projeleri sıraladı: “Yaşlı aylıklarını artıracağız. Evde bakım için sertifikalı, eğitimli bakıcı havuzu oluşturacağız. Yaşlılar Genel Müdürlüğü kuracağız. Uzun süreli bakım ihtiyacının karşılanması için sürdürülebilirliği yaşlı bakım sigortasıyla sağlayacağız. Yaşlılar için cazibe merkezleri oluşturacak, ücretsiz kültür sanat etkinliklerine erişimlerini sağlayacağız. Barınmadan beslenmeye, ulaşımdan, sağlığa temel haklarını alabilmeleri ve sağlıklı bir yaşlılık dönemini aktif yurttaşlar olarak geçirebilmeleri için sosyal hizmet politikalarımızı bütüncül bakış açısıyla hazırladık.

YAŞLILAR KENARA İTİLMEYECEK, “YÜK” OLARAK GÖRÜLMEYECEK Yaptıklarımız onlar için az bile… Bu ülkeye, bu ülkenin evlatlarına emek veren, yıllarca bu memlekete artı değer katan yurttaşları yaş aldı diye kenara itmenin, görmezden gelmenin, kaderine terk etmenin, nüfus yaşlanıyor diye üzülerek politikasızlığa milleti mahkum etmenin gerekçesi olamaz.  AKP’nin sonunu sandıkta getireceğiz. 15 Mayısta ülkenin kaderini seçmenlerimizin takdiriyle değiştireceğiz. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ve ilgili tüm paydaşların katılımıyla Aktif Yaşlanma Politika Belgesi’ni hazırlayacak ve Yaşlılığa ve Emekliliğe Hazırlık Programlarını hayata geçireceğiz.”

DENİZLİ’DE 130 BİNİ AŞKIN 65+ YAŞ SEÇMEN “Denizli’de 65-99 yaş aralığında seçmen sayısını 128 bin 556” olarak hesapladıkları bilgisini paylaşan Gülizar Biçer Karaca; ileri yaş olarak görülen 100+ yaş sayısının yaklaşık 3000 olduğunu söyleyerek tüm seçmenleri sandığa gitmeye ve 13. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile millet ittifakı milletvekili adaylarına destek vermeye davet etti.

İKTİDARIMIZDA SANA SÖZ

• Yeniden yapılandıracağımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde müstakil bir Yaşlılar Genel Müdürlüğü kuracağız.

• Uzun dönemli bakımın finansmanı için sürdürülebilir mekanizmalar oluşturacak, yaşlı bakım sigortasını hayata geçireceğiz.

• Sosyal Hizmetler Kurumunun kapasitesini güçlendireceğiz.

• 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerin erişilebilirliğini artırmak ve her kesimden ihtiyaç sahiplerine ulaşmak amacıyla veri tabanı oluşturacağız.

• Yaşlı Aylığını arttıracağız.

• Huzurevinde yaşayan yoksul yaşlıların harçlıklarını arttıracağız.

• 65 yaş üzerindeki yurttaşlarımızın kültür, sanat ve spor etkinliklerinden ücretsiz yararlanmalarını sağlayacağız.

• Beslenme, barınma, sağlık ve temizlik gibi bakım hizmetlerinin engelli ve yaşlıları evinden, sosyal çevresinden, şehirlerden ve toplumsal hayattan uzaklaştırmayacak mekânlarda ve yöntemlerle sunulmasını sağlayacağız.

• Evde bakım ve destek için güvenilir, yetkin, eğitimli ve sertifikalı bakıcı havuzu oluşturacağız.

• Uzun Dönem Yatılı Kurum Bakım kapasitesini artırarak sırada beklemeyi sonlandıracağız.

• Yaşlı ve yatalak hastalarımız için özellikli bakım merkezleri kuracağız.

• Kısa Süreli ve Geçici Bakım hizmetlerini etkin ve yaygın hale getireceğiz.

• Alzheimer, demans, yatağa bağımlı, sürekli tıbbi bakım gerektiren, palyatif bakım ihtiyacı olan yaşlılara yönelik İhtisaslaşmış Yaşlı Bakım Merkezleri açacağız.

• Huzurevi, Yaşlı Yaşam Evleri, Gündüz Hizmet Merkezlerinin sayısını, yerel yönetimleri de güçlendirerek ve işbirliği sağlayarak ihtiyacı ve talebi karşılayacak şekilde artıracağız.

• Yaşlılarımız için belediye ve ilgili merkezlerce gezi, spor, tiyatro ve sinema gibi etkinlikleri destekleyecek ve yaygınlaştıracağız.

• Yaşlılarımızın tiyatro, müzik ve diğer sanat becerilerini geliştirmeye ve kullanabilmelerini sağlamaya yönelik kursları destekleyeceğiz.

İleri Yaş / Üçüncü Yaş Turizmini destekleyecek, Bakım ve Rehabilitasyon Turizmini güçlendireceğiz.

• 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ve yakınlarının dijital okuryazarlığını geliştirecek, bilgi iletişim teknolojilerini kullanabilme kapasitelerini güçlendirecek, bu suretle dolandırılma ve istismar vakalarının da önüne geçeceğiz.

• Kentlerimizin “Erişilebilir ve Yaşlı Dostu Kent” olmasını sağlayacak, yaşlı bireylere yönelik cazibe merkezleri oluşturacak ve yaşam kalitelerini artıracağız.

• Konut projelerinde ve özellikle sosyal konut imalatında, “yaşlılık etki analizi” yapılmasını sağlayacağız.

• Gönüllülerin ve sivil toplum kuruluşlarının yaşlılarımıza kaliteli ve yüksek standartlarda destek olmasını teşvik edeceğiz.

• Yaşlı bakım ve çocuk koruma merkezlerinin bir arada bulunduğu kampüsler kuracak, bu sistemle nesillerin buluşmasını sağlayacak ve gençler için yeni bir eğitim, sosyal yardımlaşma ve çalışma modelini hayata geçireceğiz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil