Ana Sayfa Yazarlar 24.05.2023 1267 Görüntüleme

Aktüel Ada Gazetesi Yazı İşleri Müdürü

ÜMİT ÖZDAĞ & SİNAN OĞAN..

Ata ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan , Pazartesi günü basın toplantısında yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’ndan yana tavır koydu. Uzun yıllardır sert bir dille muhalefet ettiği Cumhur İttifakı’na ani bir reaksiyonla destek açıklayan Oğan ; yola çıktığı ittifakı ve seçmenleri dahil milyonları şaşırttı.

Yola çıkış şekli ‘kaçak göçmenleri yollamak’ olan ve ‘Ne Kandil dağı ne domuz bağı’ diyen bir aday olarak en kötü ihtimalle tarafsız kalması bekleniyordu. Cumhur ittifakına destek açıklarken metni okuyuş şekli , soru dahi almaması , sıkıntılı hali bu kararından çok da emin ve huzurlu olmadığının açık göstergesiydi.

Bugün ise Ata ittifakının temel taşı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ , Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istedi. Peki bunu nasıl yaptı? Uzun süren görüşmeler ve mutabakatlar ve ilkeler doğrultusunda. Bu mutabakat şöyle ki ; iki ittifakında seçmenini rahatsız etmeyecek maddeler barındıran bir anlaşma ile sonuçlandı.

Kılıçdaroğlu – Özdağ anlaşması Mutabakatı :

– Anayasa’nın ilk dört maddesi değişmeyecek

– Vatandaşlık tanımı korunacak

– Suriyeliler 1 yıl içerisinde geri gönderilecek

– Terörle mücadele edilecek

– Üniter devlet yapısı korunacak

– Atamalarda liyakat olacak

– Yolsuzlukla mücadele edilecek

Sinan Oğan, hiçbir şartı için garanti ve teminat almadan, herkesin tepkisi eşliğinde taraf seçti. Ama Ümit Özdağ, hem şartlarını kabul ettirdi hem de bu şartları garanti edecek makamlar elde etti. Aradaki fark buydu…

Sonuçta bence Ata ittifakı oylarının kahir ekseriyeti Kemal Kılıçdaroğlu’na gidecektir. Çünkü Özdağ hem daha dik bir duruş sergiledi hem de seçmeninin önüne mutabakat koydu.

FAVORİ HALA ERDOĞAN

Bu yeni birleşme Millet İttfakın’na moral olacaktır , farkı da kapayacaktır ancak ben hala Cumhur İttifakı’nın yarışta avantajlı olduğu düşüncesindeyim. 0-0 dan başlayan bir seçim olduğu görüşünde değilim. Unutmamak gerekir ki ilk turu 49.52 ile tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sadece 0.5 puan oya gereksinim duyuyor.

Saygılarımla ..

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil