FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 31.05.2023 390 Görüntüleme

1985 yılında Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans, 1989 yılı Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Lisans mezunu. Konya, Hakkari, Safranbolu Devlet Hastanelerinde Diyetisyen olarak çalışıp, 2005 yılında emekli oldu.

TUZU KURU VE YAŞ OLANLAR

Seçimimiz bitti. Seçilenler sevindi, seçilemeyenler bozuldu. Seçilenleri seçenler de sevindi, seçilemeyenleri seçenler de bozuldu, fakat zannımca seçilemeyenler kendilerini seçenler kadar bozulmadı. TV deki görüntülerinden bana geçen duygu bu oldu. Önce tuhafıma gitmedi değil bu durum. NEDEN böyle oldu acaba ? Yüz ifadeleri, beden dilleri azıcık daha zorlasan, neredeyse, hah iyi oldu diyecek !

Onların tuzu kuru mu yoksa. Biz halkın tuzu ıslak bu yüzden günden güne eriyoruz, öyle mi ? Hayat çoook pahalandı, iktidar böylesine bir pahalılıkta bile nasıl kazanabildi, buna pek çok çevre şaşırmıştır eminim. Ezberleri bozan bir zafer oldu bu seçim. Ben okurken ; hocalarımız, gelen hastaların ekonomik durumuna uygun diyet yazabilelim diye, iki yıl ekonomi dersi gösterdiler bize. Mikro ve makro ekonomi dersi aldık. Böyle bir pahalılıkta böyle bir sonuç, ekonomi biliminin tüm kurallarını alt üst ediyor.

Nasıl böyle oldu benim naçizane fikrim : Savunma sanayindeki atılımların yok sayılması ve kazandıkları takdirde yok edileceğini söylemeleri büyük sebeplerden birisi oldu. Türk halkı kendi silahlarını kendisinin yapacağı günü yüzyıllardır beklemekte. Lale devrinden bugüne beklemekte! Şimdilerde hah çok şükür oluyor artık diyor, bununla çook moral buluyor. Muhalefet ise; bunun yalan olduğunu iddia ediyor, karalayıp yok sayıyor, var olduğunu kabullendiklerini ise kapatacağının sözünü veriyordu.

Yakın geçmişte Kurtuluş Savaşı yaşamış bir millet bu söyleme tepkisini gösterdi. Senelerdir PKK ile savaşmış ve binlerce şehit vermiş bir millet, muhalefetin HDP ile birleşilmesine de tepkisini gösterdi. Bu iki nedenle, seçim sonucunu, ben bile başından beri tahmin edebildim.

Ülkemizde tarım ve hayvancılık senelerdir görmezden gelinip yeterince desteklenmiyor. Bugün yapılan bu hatanın bedelini bizler çok acı bir şekilde yaşıyoruz. Muhalefetin, Türk milletinin duyarlılıklarından bihaber olması gibi, büyük bir hatası, iktidara altın tepside yeni iktidarı sağladı. Umuyorum ki, en kısa zamanda tarım ve hayvancılıkta büyük bir atılım başlatılır ve Türk halkı kendi ürettikleriyle kendi karnını kendi doyurabilir. Bunu yaparken, sağlıklı ATA tohumlarını gün yüzüne tekrar çıkarıp, dünyaya örnek bir model oluşturur umudunu da taşımak istiyorum. Aksi takdirde insan nesli elden gidiyor. Bu gidişle; bay bay diyeceğimiz sayın Kılıçdaroğlu değil insanın kendi nesli olacak diyorum ben !

Sevgilerimle

Dyt. Güner Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

KUŞADASISPOR NEREYE?

KUŞADASISPOR NEREYE?

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil